L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i TRAM participaran en la Festa de la Bici de Barcelona 2022, que se celebra aquest diumenge 19 de juny al passeig de Lluís Companys.


A l’estand de TRAM, de les 10 h i fins a les 15 h, hi haurà activitats lúdiques i educatives al voltant de la mobilitat segura i la convivència cívica entre els diferents transports urbans sostenibles, com el tramvia i la bicicleta. Concretament, a l’espai del TRAM i l’ATM tothom qui s’apropi podrà conèixer detalls del funcionament del tramvia a través d’un joc de Memory i un Tangram i podrà emportar-se un retallable del TRAM i una pinça per la bicicleta.

L’ATM a més aportarà tres T-usual al sorteig de la organització de la Festa de la Bici en el qual podran participar tots els assistents.

 

La jornada s’iniciarà amb la bicicletada popular que sortirà a les 10 hores del carrer Aragó amb el carrer Roger de Flor. Per aquest motiu, hi haurà una interrupció de servei de la línia T4 de Trambesòs entre Glòries i Ciutadella l Vila Olímpica, de 10 h a 12 h.

 

TRAM recorda que aquests horaris són aproximats i dependran, en tot cas, de les indicacions de l’organització i la Guàrdia Urbana.

Amb motiu de la celebració del Primavera Sound, la línia T4 de Trambesòs realitzarà servei ininterromput durant el festival. Dijous, divendres i dissabte del primer i del segon cap de setmana el servei no s’aturarà. D’aquesta manera, TRAM facilita la mobilitat sostenible dels assistents a aquest important festival musical que se celebra majoritàriament a la zona del Fòrum.

El reforç del servei és fruit d’un conveni de col·laboració, renovat per cinquè any amb els organitzadors de l’esdeveniment cultural. Gràcies a aquest acord, durant dos caps de setmana hi haurà tramvies circulant ininterrompudament a la línia T4 que va des d’Estació de Sant Adrià fins a Ciutadella | Vila Olímpica.

Els horaris d’aquesta línia seran els habituals i a partir de les 24 h de la nit de dijous i de les 2 h de la matinada de divendres i dissabte, la freqüència de pas serà de 20 minuts. En moments puntuals, com a la finalització dels concerts caps de cartell, hi haurà tramvies dobles circulant per facilitar la sortida dels assistents del festival de música.

TRAM interromprà el servei de la línia T4 de la xarxa Trambesòs i les línies T1, T2 i T3 de la xarxa Trambaix aquest diumenge 29 de maig per deixar pas a la 8a edició de la cursa Diagonal DiR – Guàrdia Urbana.

A la xarxa Trambaix el servei s’interromprà a totes les línies entre Francesc Macià i Ernest Lluch de les 7 a les 9 hores i a la línia T4 de la xarxa Trambesòs s’interromprà entre les parades Glòries i Ciutadella | Vila Olímpica de les 8.15 a les 10 hores. A partir de les 9 hores es preveu restablir el servei a Trambaix i a partir de les 10 hores, a Trambesòs.

TRAM recorda que aquests horaris són aproximats i dependran, en tot cas, del desenvolupament de la cursa i la seva organització.

La resta de línies de la xarxa Trambesòs funcionaran en l’horari habitual.

 

TRAM inicia la cinquena edició d’Art al TRAM i la tercera que portarà l’art urbà a les parades soterrades del tramvia de la mà de l’entitat cultural Rebobinart. La parada que enguany es renovarà és Sant Martí de Provençals de la línia T5 i T6 de la xarxa Trambesòs.

Elisa Capdevila ha estat l’artista seleccionada per executar l’obra mural de les dues parets de l’interior de la parada. Amb el seu estil realista, pintarà els més de 800m2 de mur amb les històries que els mateixos usuaris del tramvia enviïn. La intervenció de Capdevila serà, en definitiva, un homenatge als usuaris del transport públic, a les vides de la ciutat metropolitana i a la quotidianitat genuïna de cada usuari.

L’artista, nascuda a El Papiol i que actualment resideix a Barcelona, ha demostrat un gran domini de diverses tècniques que van des de la pintura sobre llenç fins als grans murals urbans. Aquesta darrera tècnica l’ha pogut plasmar a diverses ciutats catalanes i també internacionalment a Portugal, França, Itàlia i l’Índia, entre d’altres.

Els usuaris podran enviar les seves històries a través de missatge d’àudio o text de WhatsApp al número 682 93 38 95, email a tram@tram.cat o per missatge privat a través de les xarxes socials oficials.

 

Sobre Art al TRAM

Art al TRAM és un projecte que utilitza l’art per revitalitzar espais de pas i convertir-los en llocs més amigables, així com per generar experiències úniques per al passatge i el personal de TRAM.

TRAM enceta el projecte l’any 2020 amb la primera intervenció a la parada de Cornellà Centre de la mà d’Iker Muro (Mur0ne). L’any següent, a la parada Besòs, Amaia Arrazola firma la segona intervenció. Després de dues accions a parades soterrades, la tercera es converteix en una acció d’art efímera a càrrec del dibuixant Javirroyo, a un dels murs de l’exposició ‘Banksy. The art of protest’ al Disseny Hub. La darrera ha tingut lloc a principis de 2022 a les oficines de TRAM, de la mà de Perrine Honoré.

 

Més informació del projecte Art al TRAM al bloc de TRAM: bloc.tram.cat/art-al-tram/

 

TRAM reforçarà el servei de la línia T4 de Trambesòs amb motiu del concert que el grup de Cornellà de Llobregat Estopa oferirà demà dissabte al Fòrum.

Es reforçarà el servei entre les 23 h i les 24 h amb tramvies dobles per facilitar la sortida dels assistents al concert en transport públic. La finalització del servei serà l’habitual dels dissabtes, fins a les 2 h.

D’aquesta manera, TRAM adapta el seu servei a la demanda dels 25.000 assistents previstos.

El Consorci de Turisme del Baix Llobregat, TRAM, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i els municipis de Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern renoven la col·laboració per seguir impulsant ‘La Ruta del TRAM’.

La campanya turística, ja consolidada en el territori, impulsa un turisme sostenible fent ús del transport públic, per descobrir indrets rellevants, visitar edificis emblemàtics i gaudir de l'oferta gastronòmica a l’entorn del tramvia a la zona del Baix Llobregat. ‘La Ruta del TRAM’ ofereix, a més, descomptes per visitar aquests atractius turístics i culturals propers a la xarxa Trambaix (línies T1, T2 i T3).

En l’acte de llançament de la campanya, que ha tingut lloc aquest matí al Parc de Torreblanca, han participat la presidenta del Consorci de Turisme i del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Eva M. Martínez Morales; la regidora de turisme de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, Nèlia Martínez Gallardo; la 3a. tinent d'alcaldia i regidora d'Economia i Treball de l’ajuntament d’Esplugues de Llobregat, Montserrat Zamora Angulo; l’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lídia Muñoz Cáceres; el regidor de turisme de l’Ajuntament de Sant Joan Despí, Àlex Medrano Soler; la regidora de turisme de l’ajuntament de Sant Just Desvern, Alícia Murciano Zurita; i el director general de TRAM, Humberto López Vilalta.

 

Els atractius del Baix Llobregat i ‘La Ruta del TRAM’

‘La Ruta del TRAM’ ofereix un gran ventall de propostes per descobrir com ara l’obra modernista de Jujol a Sant Joan Despí, l'antiga fàbrica de ceràmica “La Rajoleta” a Esplugues de Llobregat, el Palau Mercader i el Museu de les Matemàtiques a Cornellà de Llobregat, el Mirador i l’edifici Walden a Sant Just Desvern, i el Palau Falguera i la Ruta Modernista a Sant Feliu de Llobregat. A més, els parcs amb activitats per gaudir en família, els mercats de pagès i una variada oferta gastronòmica de restaurants que cuinen amb productes de proximitat, km0, amb el segell Producte Fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat, completen les recomanacions per gaudir d'aquesta ruta a un salt de Barcelona.

Tota la informació de la campanya es troba a www.rutadeltram.cat, així com a les diferents plataformes de TRAM i del Consorci de Turisme del Baix Llobregat. Gaudir de l’experiència i dels descomptes és molt senzill, només cal accedir al web, activar la promoció i mostrar-la als establiments perquè apliquin el descompte directament.