Amb motiu de les Festes de la Mercè a la ciutat de Barcelona, TRAM realitzarà servei ininterromput a les línies T2, T3, T4 i T5: des de les 05.00 hores del dissabte 21 fins a les 24.00 hores del dimarts 24 de setembre. D’aquesta manera, TRAM posa a disposició mitjans addicionals per facilitar els desplaçaments dels ciutadans durant les nits de les Festes de la Mercè que, com cada any, originen activitats a diversos punts de la ciutat.

Entre les 02.00h i les 05.00h del matí, la freqüència de pas de la línia T4 serà de 20 minuts i la de la línia T5, de 30 minuts a Trambesòs. A Trambaix, la freqüència serà de 15 minuts al tronc comú. Les línies T1 i T6 realitzaran el servei en el seu horari habitual.

  VEURE MÉS

El projecte educatiu “TRAM, un mitjà d’educació” ha arribat a un total de 4.082 persones el curs 2018-2019, provinents majoritàriament dels centres d’ensenyament i les entitats de la gent gran dels municipis de l’àrea d’influència del tramvia de Barcelona. Aquest és el dotzè curs consecutiu que TRAM organitza i ofereix aquest projecte educatiu, amb l’objectiu que els participants coneguin el funcionament del tramvia i reflexionin sobre actituds de civisme i medi ambient relacionades amb els desplaçaments en transport públic.

El projecte, que s’ofereix des del servei TRAMeduca, s’ha desenvolupat d’octubre del 2018 a juliol del 2019 amb la realització d’un total de 190 activitats presencials, a les cotxeres de Sant Adrià de Besòs (83 activitats), les cotxeres de Sant Joan Despí (92 activitats) i a 15 centres escolars. Durant el curs 2018-2019 han participat en el projecte educatiu un total de 83 centres: 8 escoles bressol; 35 escoles d’educació Infantil i Primària; 30 instituts d’Educació Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius; 7 escoles d’Educació Especial; 2 esplais o casals i 1 entitat de gent gran.

En aquesta onzena edició hi han participat centres dels municipis Badalona, Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Mataró, Mollet del Vallès, Montgat, Rubí, Sant Adrià del Besòs, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet, Vallirana i Vilanova i la Geltrú.

Activitats amb segell de qualitat educativa

El TRAM ofereix la programació d’activitats del servei TRAMeduca amb el Segell de Qualitat Educativa de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat de Barcelona. Aquest segell de qualitat forma part del projecte d’acreditació de les activitats educatives que impulsa l’ICE i el Consell de Coordinació Pedagògica de l’Ajuntament de Barcelona.

  VEURE MÉS

Per tercer any consecutiu, TRAM ofereix un tramvia perquè el Banc de Sang i Teixits de Catalunya atengui les persones donants de sang. El tramvia quedarà estacionat i obert als donants de sang a la parada de Francesc Macià, el proper divendres 6 de setembre, d’11 a 21 hores.

Per tal de convertir el tramvia en un centre de donació de sang, s’han retirat les barres, els agafadors i els seients de l’interior del vehicle, de manera que l’espai ha quedat lliure per a la instal·lació de les lliteres, per a la col·locació de neveres, així com per a facilitar l’espai als donants de sang i el personal sanitari.

Superem rècords

La campanya del 2018 a TRAM va aconseguir captar fins a 162 donants voluntaris atesos i 133 donacions vàlides, superant els 150 voluntaris i les 123 donacions vàlides de la primera campanya del 2017. Això significa que, com a mínim, es van poder beneficiar 400 persones ja que cada donació pot ajudar almenys tres persones. Segons el Banc de Sang i Teixits, la participació va ser molt alta en comparació amb altres espais, com els habilitats a Plaça Catalunya o al Portal de l’Àngel, on s’atenen unes 50 persones per dia, aproximadament.

Amb el lema Dona el millor de tu. Vine al TRAMvida a donar sang, la campanya d’aquest any té per objectiu seguir augmentant el nombre de donants voluntaris i, sobretot, de primers oferiments que es convertiran en nous donants. Es calcula que diàriament es necessiten entre 800 i 1.000 donacions a Catalunya, una quantitat equivalent a entre quatre i cinc tramvies plens de persones donants.
Cal recordar que la donació voluntària i altruista és l’única via per obtenir la sang necessària per atendre les persones malaltes. Es pot donar sang més d’una vegada a l’any: les dones fins a tres vegades i els homes fins a quatre.

De cada donació de sang se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que durant el processament de cada bossa s’obtenen concentrats d’hematies o glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Tots aquests components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne regularment.

La campanya de donació de sang del Tramvia de Barcelona es realitza un any més amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, el Banc de Sang i Teixits, l’Autoritat del Transport Metropolità i Alstom. Totes les persones donants al tramvia estacionat a Francesc Macià tindran un bitllet senzill de dos viatges i un obsequi de TRAM.

  VEURE MÉS

TRAM interromprà el seu servei per deixar pas als participants de la Marató dels World Roller Games 2019 el proper diumenge 14 de juliol.

Des de les 07.45 fins les 12.15 hores, quedaran sense servei les parades de les línies T2 i T3 entre Zona Universitària i Francesc Macià: Palau Reial, Pius XII, Maria Cristina, Numància, l’Illa i Francesc Macià.

La resta del servei d’aquestes dues línies funcionarà en l’horari habitual i finalitzaran el recorregut a la parada Zona Universitària.

TRAM recorda que aquests horaris són aproximats i dependran, en tot cas, del desenvolupament de la prova i la seva organització.

  VEURE MÉS

Amb motiu de la celebració del Festival Cruïlla, la línia T4 de Trambesòs reforçarà el servei des de dimecres 3 de juliol a les 05.00 h fins diumenge dia 7 de juliol a les 00.00 h. D’aquesta manera, TRAM facilita la mobilitat dels assistents a aquest important festival musical que es celebra a la zona del Fòrum de Barcelona.

En concret, el servei pel dimecres dia 3 s’ampliarà de les 05.00 a les 00.30 h; pel dijous 4 de juliol de les 05.00 a les 02.00 h; i a partir del divendres dia 5 a les 05.00 h la línia T4 realitzarà servei ininterromput fins diumenge dia 7 a les 00.00 h.
Els horaris de la línia T4, que va des de l’Estació de Sant Adrià a Ciutadella l Vila Olímpica, seran els habituals fins les 00.00 h. A partir d’aquesta hora la freqüència de pas serà de 20 minuts.

El reforç del servei és fruit d’un conveni de col·laboració amb els organitzadors de l’esdeveniment cultural. Gràcies a aquest acord, durant 4 dies, hi haurà un increment del pas de tramvies i la posada en circulació de diferents unitats dobles en els moments de finalització i sortida dels concerts caps de cartell.

  VEURE MÉS

Sota el lema “Mou el límit”, el TRAM Barcelona Open celebra la seva tercera edició d’aquest Torneig Internacional de Tennis en Cadira de Rodes. La competició es durà a terme del 26 al 30 de juny al Reial Club de Polo de Barcelona. Enguany, el públic podrà gaudir d’una competició que aglutinarà un total de 40 jugadors, entre les categories masculines i femenines, dels quals una quinzena es troben en el TOP-20 mundial.

La tercera edició d’aquest torneig s’ha presentat avui dimarts 25 de juny al RC de Polo de Barcelona amb la presència de Miguel Díaz, president de la Federación Española de Tenis, Víctor Gené, vocal de la Secció de Tennis del R.C. de Polo de Barcelona; Jose Coronado, director del TRAM Barcelona Open; Martín de la Puente, jugador nº1 del rànquing espanyol i nº12 mundial; el tennista Àlex Corretja, ambaixador del torneig; i Natàlia Bettonica, directora de la Fundació Step by Step.

En acabar la presentació s’ha realitzat una exhibició de tennis en cadira de rodes entre els tennistes Àlex Corretja i Martín de la Puente.

Un Torneig de referència mundial

El TRAM Barcelona Open va aconseguir pujar a la categoria ITF2 la temporada passada i enguany es consolida com un dels millors tornejos a nivell mundial. L’objectiu de l’organització és pujar a la màxima categoria internacional en les properes edicions per tal de seguir reunint els millors jugadors del rànquing i fer bandera dels valors que representa el torneig: superació, esforç, sacrifici i constància. De fet, el TRAM Barcelona Open està dins dels torneig puntuables de cara a les etapes classificatòries pels JJOO de Tokio 2020.

La tercera edició del TRAM Barcelona Open comptarà amb la participació d’un total de 40 jugadors, provinents de 16 països dels quatre continents del món. Entre aquests jugadors n’hi ha 5 amb qualificacions dins del TOP-10 mundial, 2 en categoria masculina amb el japonès Takashi Sanada (nº9), guanyador de l’anterior edició, i l’holandès Maikel Scheffers (nº 10); i 3 en categoria femenina amb la italiana Giulia Capocci (nº4), l’holandesa Marjolein Buis (nº5) i l’anglesa Jordanne Whiley (nº10). Entre els participants també n’hi ha 10 dins del TOP-20 mundial, on es troben els espanyols Martín de la Puente (nº1 d’Espanya i nº12 mundial) i Dani Caverszachi (nº2 d’Espanya i nº13 mundial).

La competició començarà el dimecres 26 de juny amb les primeres rondes, que s’allargaran fins dijous. Els quarts de final i les semifinals es duran a terme durant el divendres i també el dissabte, quan també es podrà gaudir de la primera final, en la categoria de dobles. El torneig conclourà el diumenge amb la celebració de les finals individuals, tant en categoria masculina com femenina, i l’entrega de premis. Dissabte al vespre s’oferirà el sopar oficial per a tots els participants.

El TRAM Barcelona Open estarà obert a la ciutadania amb entrada lliure i gratuïta perquè tothom que vulgui s’acosti a les instal·lacions del Reial Club Polo de Barcelona per gaudir amb alguns dels millors jugadors del panorama mundial i per conèixer de primera mà el tennis amb cadira de rodes, un esport espectacular farcit d’històries de reconeixement i superació personal.

El Torneig s’ha convertit en una de les grans cites anuals per a l’esport adaptat i ha col·locat la ciutat de Barcelona com un dels referents mundials del tennis en cadira de rodes. El TRAM Barcelona Open compta amb el patrocini i col·laboració del TRAM, tramvia de Barcelona, la Fundació Step by Step y el R.C. de Polo de Barcelona.

Tennis en cadira de rodes: esport i valors

El tennis en cadira de rodes es presenta com un esport espectacular i dinàmic, que compta amb més de 1.000 jugadors del rànquing internacional i amb 160 tornejos i 4 Grans Slams anuals repartits en 40 països de 4 continents. L’única diferència amb el tennis en peus és que als partits en cadira de rodes està permès que la pilota boti dos cops. Tot i així, el 80% dels jugadors d’aquests nivells de competició només utilitzen un sol bot i la velocitat del servei pot arribar als 150 km/h. El tennis en cadira de rodes, juntament amb el bàsquet, és l’esport adaptat més professionalitzat dins l’àmbit paralímpic.

El TRAM Barcelona Open és un torneig que destaca per desenes d’històries de superació personal i esportiva. En aquest sentit, l’organització té el compromís de transmetre a la societat els valors de l’esport adaptat i convertir-los en una eina educativa pels més joves. Per aquest motiu, durant la celebració del torneig també s’organitzen una sèrie d’activitats paral·leles que engloben conferències, clínics i exhibicions.

En aquest sentit, Jose Coronado, director del TRAM Barcelona Open, ha afirmat que “En aquesta 3a edició el sorteig vol consolidar-se com el principal esdeveniment d’esport adaptat de la ciutat de Barcelona. És per això que hem treballat per oferir un torneig de la més alta qualitat on els valors que representem estiguin presents durant aquests 5 dies de competició”.

La idea d’organitzar un torneig internacional de tennis en cadira de rodes neix d’en Jose Coronado ara fa cinc anys. L’any 2007, Coronado va patir un accident de moto que li va provocar una lesió medul·lar i el va convertir en jugador de tennis en cadira de rodes. Gràcies a aquest fet va poder conèixer a Johan Cruyff i va entrar en contacte amb la seva fundació, i va fer un màster en gestió esportiva. En el seu treball final de màster va proposar organitzar el primer torneig de tennis internacional en cadira de rodes a Barcelona que el 2017 va poder fer-se realitat, gràcies al recolzament de la Fundació Johan Cruyff i de col·laboradors com TRAM o el Real Club de Polo, entre d’altres.

  VEURE MÉS