TRAM interromprà el seu servei per deixar pas als participants de la Marató dels World Roller Games 2019 el proper diumenge 14 de juliol.

Des de les 07.45 fins les 12.15 hores, quedaran sense servei les parades de les línies T2 i T3 entre Zona Universitària i Francesc Macià: Palau Reial, Pius XII, Maria Cristina, Numància, l’Illa i Francesc Macià.

La resta del servei d’aquestes dues línies funcionarà en l’horari habitual i finalitzaran el recorregut a la parada Zona Universitària.

TRAM recorda que aquests horaris són aproximats i dependran, en tot cas, del desenvolupament de la prova i la seva organització.

  VEURE MÉS

Amb motiu de la celebració del Festival Cruïlla, la línia T4 de Trambesòs reforçarà el servei des de dimecres 3 de juliol a les 05.00 h fins diumenge dia 7 de juliol a les 00.00 h. D’aquesta manera, TRAM facilita la mobilitat dels assistents a aquest important festival musical que es celebra a la zona del Fòrum de Barcelona.

En concret, el servei pel dimecres dia 3 s’ampliarà de les 05.00 a les 00.30 h; pel dijous 4 de juliol de les 05.00 a les 02.00 h; i a partir del divendres dia 5 a les 05.00 h la línia T4 realitzarà servei ininterromput fins diumenge dia 7 a les 00.00 h.
Els horaris de la línia T4, que va des de l’Estació de Sant Adrià a Ciutadella l Vila Olímpica, seran els habituals fins les 00.00 h. A partir d’aquesta hora la freqüència de pas serà de 20 minuts.

El reforç del servei és fruit d’un conveni de col·laboració amb els organitzadors de l’esdeveniment cultural. Gràcies a aquest acord, durant 4 dies, hi haurà un increment del pas de tramvies i la posada en circulació de diferents unitats dobles en els moments de finalització i sortida dels concerts caps de cartell.

  VEURE MÉS

Sota el lema “Mou el límit”, el TRAM Barcelona Open celebra la seva tercera edició d’aquest Torneig Internacional de Tennis en Cadira de Rodes. La competició es durà a terme del 26 al 30 de juny al Reial Club de Polo de Barcelona. Enguany, el públic podrà gaudir d’una competició que aglutinarà un total de 40 jugadors, entre les categories masculines i femenines, dels quals una quinzena es troben en el TOP-20 mundial.

La tercera edició d’aquest torneig s’ha presentat avui dimarts 25 de juny al RC de Polo de Barcelona amb la presència de Miguel Díaz, president de la Federación Española de Tenis, Víctor Gené, vocal de la Secció de Tennis del R.C. de Polo de Barcelona; Jose Coronado, director del TRAM Barcelona Open; Martín de la Puente, jugador nº1 del rànquing espanyol i nº12 mundial; el tennista Àlex Corretja, ambaixador del torneig; i Natàlia Bettonica, directora de la Fundació Step by Step.

En acabar la presentació s’ha realitzat una exhibició de tennis en cadira de rodes entre els tennistes Àlex Corretja i Martín de la Puente.

Un Torneig de referència mundial

El TRAM Barcelona Open va aconseguir pujar a la categoria ITF2 la temporada passada i enguany es consolida com un dels millors tornejos a nivell mundial. L’objectiu de l’organització és pujar a la màxima categoria internacional en les properes edicions per tal de seguir reunint els millors jugadors del rànquing i fer bandera dels valors que representa el torneig: superació, esforç, sacrifici i constància. De fet, el TRAM Barcelona Open està dins dels torneig puntuables de cara a les etapes classificatòries pels JJOO de Tokio 2020.

La tercera edició del TRAM Barcelona Open comptarà amb la participació d’un total de 40 jugadors, provinents de 16 països dels quatre continents del món. Entre aquests jugadors n’hi ha 5 amb qualificacions dins del TOP-10 mundial, 2 en categoria masculina amb el japonès Takashi Sanada (nº9), guanyador de l’anterior edició, i l’holandès Maikel Scheffers (nº 10); i 3 en categoria femenina amb la italiana Giulia Capocci (nº4), l’holandesa Marjolein Buis (nº5) i l’anglesa Jordanne Whiley (nº10). Entre els participants també n’hi ha 10 dins del TOP-20 mundial, on es troben els espanyols Martín de la Puente (nº1 d’Espanya i nº12 mundial) i Dani Caverszachi (nº2 d’Espanya i nº13 mundial).

La competició començarà el dimecres 26 de juny amb les primeres rondes, que s’allargaran fins dijous. Els quarts de final i les semifinals es duran a terme durant el divendres i també el dissabte, quan també es podrà gaudir de la primera final, en la categoria de dobles. El torneig conclourà el diumenge amb la celebració de les finals individuals, tant en categoria masculina com femenina, i l’entrega de premis. Dissabte al vespre s’oferirà el sopar oficial per a tots els participants.

El TRAM Barcelona Open estarà obert a la ciutadania amb entrada lliure i gratuïta perquè tothom que vulgui s’acosti a les instal·lacions del Reial Club Polo de Barcelona per gaudir amb alguns dels millors jugadors del panorama mundial i per conèixer de primera mà el tennis amb cadira de rodes, un esport espectacular farcit d’històries de reconeixement i superació personal.

El Torneig s’ha convertit en una de les grans cites anuals per a l’esport adaptat i ha col·locat la ciutat de Barcelona com un dels referents mundials del tennis en cadira de rodes. El TRAM Barcelona Open compta amb el patrocini i col·laboració del TRAM, tramvia de Barcelona, la Fundació Step by Step y el R.C. de Polo de Barcelona.

Tennis en cadira de rodes: esport i valors

El tennis en cadira de rodes es presenta com un esport espectacular i dinàmic, que compta amb més de 1.000 jugadors del rànquing internacional i amb 160 tornejos i 4 Grans Slams anuals repartits en 40 països de 4 continents. L’única diferència amb el tennis en peus és que als partits en cadira de rodes està permès que la pilota boti dos cops. Tot i així, el 80% dels jugadors d’aquests nivells de competició només utilitzen un sol bot i la velocitat del servei pot arribar als 150 km/h. El tennis en cadira de rodes, juntament amb el bàsquet, és l’esport adaptat més professionalitzat dins l’àmbit paralímpic.

El TRAM Barcelona Open és un torneig que destaca per desenes d’històries de superació personal i esportiva. En aquest sentit, l’organització té el compromís de transmetre a la societat els valors de l’esport adaptat i convertir-los en una eina educativa pels més joves. Per aquest motiu, durant la celebració del torneig també s’organitzen una sèrie d’activitats paral·leles que engloben conferències, clínics i exhibicions.

En aquest sentit, Jose Coronado, director del TRAM Barcelona Open, ha afirmat que “En aquesta 3a edició el sorteig vol consolidar-se com el principal esdeveniment d’esport adaptat de la ciutat de Barcelona. És per això que hem treballat per oferir un torneig de la més alta qualitat on els valors que representem estiguin presents durant aquests 5 dies de competició”.

La idea d’organitzar un torneig internacional de tennis en cadira de rodes neix d’en Jose Coronado ara fa cinc anys. L’any 2007, Coronado va patir un accident de moto que li va provocar una lesió medul·lar i el va convertir en jugador de tennis en cadira de rodes. Gràcies a aquest fet va poder conèixer a Johan Cruyff i va entrar en contacte amb la seva fundació, i va fer un màster en gestió esportiva. En el seu treball final de màster va proposar organitzar el primer torneig de tennis internacional en cadira de rodes a Barcelona que el 2017 va poder fer-se realitat, gràcies al recolzament de la Fundació Johan Cruyff i de col·laboradors com TRAM o el Real Club de Polo, entre d’altres.

  VEURE MÉS

TRAM participarà a la fira d’entitats de la Fundació La Roda, La Tamborinada, d’aquest diumenge 2 de juny al Parc de la Ciutadella de Barcelona, amb una activitat enfocada en la protecció del medi ambient.

Des de les 11.00 i fins les 19.00 hores i amb entrada lliure per a tothom, s’oferirà als nens i nenes i les seves famílies la possibilitat d’estampar amb diferents colors i formes bosses de cotó per anar a comprar el pa i conservar-lo millor a casa. Aquesta activitat dins de l’espai TRAM té per objectiu fer reflexionar als infants i les famílies sobre l’ús de materials reutilitzables de llarga durada que fan que deixem de consumir plàstics o paper d’un sol ús, com els que s’utilitzen cada dia quan comprem el pa. Alhora, amb la personalització d’aquesta bossa es farà més atractiu el seu ús per tots els membres de la família.

La Tamborinada s’organitza anualment des de l’any 1977 per un miler de voluntaris que pertanyen a les entitats membres de la Fundació La Roda, amb un ventall de més de trenta tallers i més de vint grups de teatre, animació, circ, màgia, pallassos, titelles i finalment amb una afluència massiva de públic estimada en unes setanta mil persones cada any.

Durant tot un dia i en diferents punts escènics, La Tamborinada es transforma en un aparador del món de l’espectacle dedicat a l’infant i al jove. Per aquest motiu, els escenaris de la Tamborinada han estat espais amples i oberts com el Poble Espanyol, el Parc de la Ciutadella, el recinte firal de Montjuïc, el Parc Güell o la plaça de l’Escorxador.

Fundació La Roda i TRAM

Aquest és el segon any consecutiu que TRAM col·labora amb La Roda per impulsar activitats mediambientals destinades al públic infantil de manera gratuïta. Durant el 2018, TRAM va ajudar a realitzar el programa ReSíclem, un projecte que la Fundació La Roda promou i està basat en l’espectacle i el taller com a eines educatives amb l’objectiu d’aconseguir que els participants adoptin actituds participatives al voltant del reciclatge, la reutilització i el consum responsable.

La Fundació La Roda d'Accions Culturals i del Lleure és una entitat sense afany de lucre que té per missió afavorir, per mitjà de la cultura, la transformació social en els territoris on cal treballar per la cohesió. La seva acció des de 1977 es fa a través de 60 entitats de la Regió Metropolitana de Barcelona adherides al projecte la Roda als Barris, 26 a la ciutat de Barcelona, i està present a 35 municipis més de Catalunya.

  VEURE MÉS

Amb motiu de la celebració del festival Primavera Sound, la línia T4 de Trambesòs realitzarà servei ininterromput des de dijous 30 de maig a les 05.00 h fins diumenge dia 2 de juny a les 00.00 h. D’aquesta manera, TRAM facilita la mobilitat dels assistents a aquest important festival musical que es celebra majoritàriament a la zona del Fòrum de Barcelona.

El reforç del servei és fruit d’un conveni de col·laboració, renovat per quart any consecutiu, amb els organitzadors de l’esdeveniment cultural. Gràcies a aquest acord, durant 4 dies, hi haurà tramvies circulant ininterrompudament a la línia T4 que va des d’Estació de Sant Adrià fins a Ciutadella | Vila Olímpica.

Els horaris d’aquesta línia seran els habituals i a partir de les 00.00 h de la nit de dijous i de les 02.00 h de la matinada de divendres i dissabte, la freqüència de pas serà de 20 minuts. En moments puntuals, com a la finalització dels concerts caps de cartell, hi haurà tramvies dobles circulant per facilitar la sortida.

  VEURE MÉS

TRAM modificarà el seu servei per deixar pas als participants de la cursa DIR Guàrdia Urbana Diagonal 2019 el proper diumenge 12 de maig.

Des de les 07.30 fins les 09.00 hores, quedaran sense servei les parades de Trambaix entre Ernest Lluch i Francesc Macià: Avinguda de Xile, Zona Universitària, Palau Reial, Pius XII, Maria Cristina, Numància, l’Illa i Francesc Macià.

Pel que fa a Trambesòs, des de les 08.30 i fins a les 10.00 hores, el servei de les parades de la línia T4 entre Glòries i Ciutadella l Vila Olímpica restarà anul·lat: Auditori l Teatre Nacional, Marina, Wellington i Ciutadella l Vila Olímpica.

Està previst que es restableixi el servei de Trambaix a partir de les 09.00 hores i el de Trambesòs a partir de les 10.00 hores. Les línies T5 i T6 de Trambesòs no es veuran afectades durant el recorregut de la cursa DIR Guàrdia Urbana Diagonal 2019.

TRAM recorda que aquests horaris són aproximats i dependran, en tot cas, del desenvolupament de la cursa i la seva organització.

  VEURE MÉS