post-image

Sota el lema Dona el millor de tu. Vine al TRAMvida a donar sang, TRAM ofereix un tramvia perquè el Banc de Sang i Teixits de Catalunya atengui les persones donants de sang en un espai diferent, al mig de la ciutat. El tramvia anomenat “TRAMvida” quedarà estacionat a la parada Francesc Macià, per setè any consecutiu, el proper divendres 15 de setembre, d’11 a 20 hores. 

Calen més donacions per atendre els pacients

L’objectiu de la campanya és seguir augmentant el nombre de donacions de sang i arribar a noves persones voluntàries. Cada dia, fan falta 1.000 donacions per assegurar que totes les persones ingressades en clíniques i hospitals tindran sang per als seus tractaments. Si poséssim totes aquestes persones en un tramvia, en caldrien entre quatre i cinc plens de persones donants. 

Avui a Catalunya hi ha poc més de 5.500 unitats de sang en reserva. L’ideal seria tenir-ne unes 8.000, per això campanyes com aquesta han d’assegurar remuntar les reserves de sang per tal que tothom en pugui tenir en cas de necessitar-ne. 

Formulari per demanar cita

Per tal d’evitar aglomeracions a la parada i/o dins del “TRAMvida”, és recomanable demanar hora a la web, ja disponible, del Banc de Sang i Teixits de Catalunya www.donarsang.gencat.cat/tram

Per convertir un tramvia en un centre de donació s’han retirat les barres, els agafadors i els seients de l’interior del vehicle, de manera que l’espai ha quedat lliure per a la instal·lació de les lliteres, per a la col·locació de neveres, així com per a facilitar l’espai als donants de sang i al personal sanitari.

Dona el millor de tu

Cal recordar que la donació voluntària i altruista és l’única via per obtenir la sang necessària per atendre les persones malaltes. Es pot donar sang més d’una vegada a l’any: les dones fins a tres vegades i els homes fins a quatre.

De cada donació de sang se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que durant el processament de cada bossa s’obtenen concentrats d’hematies o glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Tots aquests components de la sang caduquen passats uns dies, per això, és necessari donar-ne regularment. El 2022, es van poder beneficiar un total de 282 persones gràcies a les donacions del TRAMVida.

La campanya de donació de sang del TRAM es realitza, un any més, amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, el Banc de Sang i Teixits, l’Autoritat del Transport Metropolità i Alstom. Totes les persones donants al tramvia estacionat a Francesc Macià tindran un obsequi de TRAM.