post-image

TRAM ha renovat, per sisè any consecutiu, el conveni de col·laboració amb el MACBA, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), la Fundació Joan Miró, el Museu Picasso de Barcelona, ​​el Museu Nacional d' Art de Catalunya (MNAC) i Fundació Antoni Tàpies per facilitar la difusió de les exposicions d'aquests museus i centres de cultura, a través del tramvia de Barcelona. Una relació que es referma i que aquest any cobra un sentit molt especial, atès que coincideix amb la celebració del 25è aniversari del grup Articket.

Aquesta entrada conjunta dels museus principals d'art de Barcelona va néixer com un producte que facilitava l'accés al patrimoni de la ciutat a un preu molt competitiu. Un quart de segle després, aquest passaport a la cultura barcelonina és una de les opcions preferides per exercir d'amfitrions per part dels habitants locals.

El conveni estableix la col·laboració entre TRAM i els 6 museus que conformen el grup Articket per tal de reactivar la cultura, facilitar la difusió de les exposicions previstes i promoure el coneixement de l'oferta cultural dels centres museístics de la ciutat. Per aquest motiu, TRAM s'ha compromès a afavorir la visibilitat de les propostes culturals i fomentar l'assistència als museus amb diverses accions, al llarg dels anys 2023 i 2024, a través dels seus canals corporatius.

Les persones usuàries del tramvia, doncs, accediran doblement a l'oferta cultural barcelonina a través de les propostes de les xarxes socials de TRAM i la retolació de les instal·lacions tramviàries per part de cadascuna de les entitats museístiques.

A més, l'acord establert també inclou altres contraprestacions, com ara la difusió de l'art i la cultura, a través dels canals propis del tramvia de Barcelona, i l'ús d'espais per organitzar activitats i esdeveniments. Concretament, durant l'any en què s'inicia el 25è aniversari d'Articket, Tram comptarà amb 25 passaports per fer sortejos i accions de dinamització cultural entre els seus seguidors. La celebració coincideix amb un moment cultural de rellevància artística de primera magnitud i abast internacional amb les celebracions de l'Any Miró, Picasso i Tàpies.

 

Calendari d'accions de comunicació a TRAM

El calendari de les campanyes de comunicació al Tramvia de Barcelona ha començat aquest mes de juliol amb la vinilació d'un tramvia a la xarxa Trambesòs, amb la imatge de l'exposició Laura Lima. Balé Literal del MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona. Les accions seguiran el calendari següent:

  • MACBA de l'1 juliol al 31 agost 2023
  • Museu Picasso de Barcelona de l'1 setembre al 31 octubre 2023
  • Fundació Joan Miró de l'1 novembre al 31 desembre 2023
  • CCCB de l'1 gener al 29 febrer 2024
  • Fundació Antoni Tàpies de l'1 març al 30 abril 2024
  • Museu Nacional d’Art de Catalunya de l’1 maig al 30 juny 2024

 

Sobre Articket

Articket és el passi que dona accés directe als 6 museus de Barcelona durant 12 mesos. Els museus inclosos en aquest passi són el CCCB, la Fundació Antoni Tàpies, la Fundació Miró, el MACBA, el Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Museu Picasso de Barcelona. Amb un format de passaport i una proposta enriquida amb informació sobre rutes i curiositats a la ciutat, aquest passaport de l'art proposa un viatge per l'art que ofereixen els principals museus d'art de la ciutat amb un 45% de descompte sobre el preu de l'entrada general. El format i la validesa anual, el converteixen en un regal perfecte, així com un record singular de la potència cultural de Barcelona per a aquelles persones que la visiten.