post-image

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i TRAM finalitzen el projecte d’instal·lació de bucles magnètics inductius per a persones amb baixa audició. Trenta-quatre parades de Trambaix i Trambesòs se sumen a les tretze ja existents amb aquesta tecnologia a la xarxa Trambaix i als bucles magnètics portàtils de les dues oficines d’Atenció a Clients.

Els bucles magnètics inductius eliminen el soroll de fons en audiòfons o implants. Ho fan transformant el senyal d’àudio en un camp magnètic que és rebut pels aparells dotats de posició T (Tele-bobina), que duen les persones amb baixa audició. Aquest camp magnètic es transforma en so, aïllat de reverberacions i soroll ambient, dins de l’orella de la persona usuària. El resultat és que les persones usuàries reben un so més net i nítid, intel·ligible i amb un volum adaptat a les necessitats de l’usuari. Aquesta millora afecta tant la recepció dels missatges emesos per megafonia com les comunicacions a través de l’intèrfon de la marquesina, que comunica a les persones usuàries amb el Centre de Control de TRAM.

Amb aquest nou avenç conclou el pla de desplegament dels bucles a tota la xarxa tramviària, projecte iniciat el 2019 amb el finançament de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). Des de llavors, s’ha anat desenvolupant fins a arribar als dos punts de contacte presencial de TRAM i a la totalitat de les parades d’ambdues xarxes.