post-image

TRAM inicia la segona edició d’Art al TRAM, un projecte per portar l’art urbà a les parades soterrades del Tramvia de la mà de l’entitat cultural Rebobinart, amb la renovació dels murs de la parada Besòs de les línies T5 i T6 de Trambesòs.

Amaia Arrazola ha estat l’artista seleccionada per realitzar l’obra mural de les dues parets de l’interior de la parada Besòs. En una banda es plasmaran els diferents valors de TRAM a través de personatges diversos amb actituds igualitàries, sostenibles i inclusives. I, a l’altra banda, l’artista ha optat per difondre diferents espècies locals d’ocells que es poden trobar al voltant de la mateixa parada. L’execució de l’obra s’inicia avui 7 de juny i està previst que finalitzi el dia 21 del mateix mes.

La intervenció d’Amaia Arrazola, en definitiva, serà un homenatge a la ciutat metropolitana, moderna, globalitzada, connectada i inclusiva, que no dona l’esquena al medi ambient. També representarà la diversitat de persones usuàries que fan ús del transport públic i connectarà l’exterior amb l’interior de l’estació.

L’artista, nascuda a Vitòria i que actualment resideix a Barcelona, ha demostrat un gran domini de diverses tècniques com són la il·lustració editorial, la pintura mural o la ceràmica, a partir de les quals experimenta i crea obres amb una gran capacitat de transmissió.

Què és Art al TRAM?

Art al TRAM és un projecte d’intervencions artístiques de qualitat a diverses parades al llarg de les dues xarxes de TRAM, tant a Trambaix com a Trambesòs. L’objectiu del projecte és utilitzar l’art per revitalitzar aquests espais i convertir-los en llocs més amigables. Així doncs, TRAM pretén reforçar valors socials i ambientals apropant a la ciutadania un model de ciutat basat en la sostenibilitat, la innovació social i la inclusió a través de l’art i la cultura.

Aquest projecte es va iniciar l’any 2020 amb l’execució de l’obra d’Iker Muro a l’estació de Cornella Centre, més de 1.600 m2 on es representa la multiculturalitat i diversitat de les persones usuàries del tramvia a través d’un joc de perfils de cares que s’entrecreuen i que generen sensació de moviment.