post-image

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i TRAM segueixen desplegant la instal·lació de bucles magnètics per a persones amb baixa audició a les parades de la xarxa Trambaix. El projecte es va iniciar amb la col·locació d’aquest sistema d’ajuda a les persones amb dificultats auditives a la parada Francesc Macià el juliol del 2019 i, aquest any 2020, s’hi han sumat les parades de la mateixa xarxa L’Illa, Numància, Maria Cristina, Pius XII, Palau Reial, Zona Universitària, Avinguda de Xile i Ernest Lluch.

Els bucles magnètic inductius, eliminen el soroll de fons en audiòfons o implants, transformen el senyal d’àudio en un camp magnètic que és rebut pels aparells dotats de posició T (Tele-bobina), la qual transforma el camp magnètic novament en so dins de l’orella de l’usuari, aïllat de reverberacions i soroll ambient.

Aquesta millora afecta tant la recepció dels missatges emesos per megafonia com les comunicacions a través de l’intèrfon de la marquesina, que comunica a les persones usuàries amb el Centre de Control i Oficina d’informació de TRAM.

Per iniciar el desplegament dels bucles magnètics inductius al tramvia s’han escollit les parades amb més afluència d’usuaris i un nivell de soroll més elevat. Per tal de facilitar la identificació d’aquest sistema, doncs, s’han incorporat a les andanes i intèrfons d’informació de les parades un pictograma amb la simbologia internacional de bucle d’inducció magnètica.

Més enllà de la instal·lació en aquestes 9 parades, durant el primer trimestre del 2021 està previst seguir amb el desplegament dels bucles a Can Rigal, Ca n’Oliveres, Can Clota, Pont d’Esplugues, La Sardana, Montesa, El Pedró, Ignasi Iglesias, Cornellà Centre, Les Aigües, Bon Viatge, Hospital Sant Joan Despí|TV3 i, Sant Feliu|Consell Comarcal.

A partir del segon trimestre de (2021), està prevista la seva col·locació a la totalitat de la línia T4 i a 7 parades de la línia T5 de Trambesòs; per culminar cobrint tota la xarxa tramviària en el transcurs del 2022. El cost total previst d’aquesta millora, finançada per l’ATM, és de 560.000 euros.