Utilitzem cookies de tercers per millorar els nostres serveis. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Més informació

Català

TRAMVIES DEL MÓN


Tramvies del món

Moltes ciutats d’arreu del món han recuperat els nous tramvies. Barcelona i la Regió Metropolitana no són casos aïllats sinó que s’engloben dins de les ciutats que donen resposta a les demandes per part dels ciutadans d’augmentar la seva qualitat de vida.
En aquest apartat trobareu periòdicament exemples de ciutats amb tramvia. Els exemples aniran canviant.

TRAM Barcelona Tramvia de Madrid

Tramvia de Madrid

Inaugurat el 2007, enllaça la zona nord-occidental de Madrid amb Pozuelo de Alarcón i Boadilla del Monte, pobles que van patir a principis de segle un gran creixement urbanístic. Té una longitud de 22 km i 28 estacions, de les quals, 5 són soterrades.

TRAM Barcelona Tramvia de Tenerife

Tramvia de Tenerife

Amb dues línies i una longitud total de 14 km i 25 parades, el tramvia de Tenerife va entrar en funcionament el juny del 2007 per donar servei les poblacions del àrea metropolitana. Les parades són de dos tipus, amb andanes centrals i laterals, totes elles de 40 m i amb marquesines.

TRAM Barcelona Tramvia de Dublín

Tramvia de Dublín

La xarxa d’aquest tramvia –batejada amb el nom de Luas, ràpid amb irlandès- consta de dues línies –Green Line i Red Line. Té una longitud total de 24 km i el tramvia ha transformat la ciutat donant-li un aire més modern.

TRAM Barcelona Tramvia de Montpellier

Tramvia de Montpellier

La construcció d’aquest nou tramvia es va iniciar el 1997 i es va inaugurar el juny de l’any 2000. En total, te una longitud de 35 km i compta amb 2 línies i 59 parades. Gràcies al tramvia, el centre de Montpellier s’uneix a les zones més allunyades que en els darrers anys han crescut molt. D’aquest tramvia destaca la decoració dels seus tramvies: els de la línia 1 són orenetes blanques sobre fons blau i els de la línia 2 porten una decoració floral.

TRAM Barcelona Tramvia de Rotterdam

Tramvia de Rotterdam

La xarxa de tramvies de Rotterdam té una longitud de 67 km i 8 línies. El servei es realitza amb 110 tramvies unidireccionals. El sistema de transport de la ciutat ha estat sempre basat en una gran xarxa de tramvies.

Subscriu-te al NEWSLETTER

Registra’t ara i rep totes les novetats TRAM!