Utilitzem cookies de tercers per millorar els nostres serveis. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Més informació

Català

PREMSA


Informa’t amb les notes de premsa

Coneix tot el que passa al TRAM. En aquest apartat trobaràs els nostres comunicats on expliquem les novetats i afectacions en el servei, els nostres projectes, les iniciatives més solidàries i tot el que és rellevant per al tramvia.

treballadora del TRAM Barcelona
Notes de premsa
Any:
 • 0
 • 1
 • Els tramvies circularan durant tota la nit de Sant Joan

   

  Aquest divendres 23 de juny, Revetlla de Sant Joan, el TRAM funcionarà de manera ininterrompuda durant tota la nit. Un any més, TRAM vol ajudar a facilitar la mobilitat dels ciutadans en una nit on tradicionalment es produeixen molts desplaçaments.

  Per aquest motiu, les línies T2 i T3 del Trambaix i les línies T4 i T5 tindran tramvies circulant des de les 5:00 hores de la matinada del dia 23 fins a les 02:00 hores del diumenge 25 de juny.

  La freqüència de pas dels tramvies entre les 23 hores i les 5 hores al Trambaix serà de 15 minuts al tram comú i de 30 minuts a les línies T2 i T3. Al Trambesòs, entre les 22 hores i les 5:00 hores, la freqüència de pas de la línia T4 serà de 20 minuts, i la de la línia T5 serà de 30 minuts. A partir de les 5:00 hores les freqüències seran les habituals d’un dia festiu.

  Seguir llegint
 • TRAM lliura els premis de la TRAMa en una festa literària a l’Esmuc

   

   

  TRAM i ATM, l’Autoritat del Transport Metropolità, presenta el relat guanyador de la TRAMa, el concurs en línia de relats col·lectius en català. L’acte, que tindrà lloc en el marc d’una festa literària a l’Escola Superior de Música de Catalunya – Esmuc, avui dimecres 21 de juny, a les 19 hores, comptarà amb la participació del director general de TRAM, Humberto López Vilalta, i la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs.

   

  El relat col·lectiu “El conductor fantasma”, iniciat per Jordi Sierra i Fabra, amb la participació dels usuaris del tramvia: Laura Freixas, Maria Castellet, Gerard Gomila, Laura Mucha, Íñigo Moreno, Cristina Balló, Javier Debarnot, Ivan Parrot i Berta Carbonell, ha guanyat la 4a edició de la TRAMa. En la valoració del relat guanyador, el jurat, format per Joan Antoni Martín Piñol (escriptor), Laia Terron (Laboratori de Lletres) i Ester F. Matalí (Què Llegeixes?), ha tingut en compte la cohesió del relat, la correcció lingüística, el compliment dels torns, l’originalitat, els recursos literaris, la participació en el debat cooperatiu i el requisit bàsic que estipula que el tramvia aparegui a la narració.

   

  L’acte, conduït per la periodista del programa literari “Punt de Llibre” de la Cadena SER, Pilar Argudo, comptarà amb la participació de Maite Carranza, David Cirici, Anna Manso, Care Santos, i Jordi Sierra i Fabra, els cinc escriptors i escriptores que van iniciar els relats del concurs de la TRAMa 2017. Aquests autors comparteixen, entre d’altres, la participació a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, on la literatura catalana ha estat convidada d’honor aquest any. De manera col·laborativa i en directe, els autors de la TRAMa realitzaran una demostració de creació literària amb la participació del públic assistent.

   

  Premis per a totes les persones participants

   

  Totes les persones inscrites i participants al concurs de La TRAMa que han escrit almenys un fragment vàlid seran obsequiats amb una targeta T-10 i l’oferta d’un 20% de descompte en qualsevol dels cursos presencials o virtuals programats pel Laboratori de Lletres durant el 2017.

   

  Els deu coautors del relat guanyador de la quarta edició de La TRAMa obtindran una targeta T-Trimestre d’una zona, valorada en 142 euros. A més, el Laboratori de Lletres ofereix als guanyadors el curs presencial “Imagina i escriu”, sessió única i exclusiva de tres hores durant 2017, una llibreta d’exercicis i un 25% de descompte en qualsevol dels cursos presencials o virtuals del 2017.

   

  El tramvia de Barcelona, al centre del relat

   

  En aquesta edició, organitzada pel TRAM i ATM, amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, Quatre Ratlles i l’ESMUC, han participat un total de 150 persones usuàries del tramvia de Barcelona, les quals han elaborat fins a 15 relats en un procés de creació literària desenvolupat del 5 al 31 de maig. A partir dels paràgrafs inicials dels cinc escriptors professionals participants en aquesta edició, es van crear 15 relats diferents.

   

  El concurs la TRAMa 2017 està organitzat i gestionat per Quatre Ratlles, empresa especialitzada en relats col·lectius virtuals, que també és responsable del desenvolupament tecnològic del joc.

  Més informació
 • El Trambesòs transporta un 14,6% més de viatgers durant el Primavera Sound

   

   

  La línia T4 del TRAM ha estat utilitzada per gairebé 160.000 persones durant els 5 dies en què s’ha celebrat el festival Primavera Sound, realitzat a la zona Fòrum de Barcelona del dimecres 31 de maig al diumenge 4 de juny. Aquesta xifra suposa un augment del 14,6% de les validacions respecte a la mitjana de les obtingudes durant el mateix període del mes de maig.

  En números absoluts, la línia T4 del tramvia de Barcelona ha obtingut un increment de 20.358 viatgers respecte la mitjana del mes de maig de 2017, i un increment de 4.543 viatgers respecte a l’anterior edició del festival Primavera Sound 2016. A més, el divendres 2 de juny, el TRAM va assolir la xifra rècord de 40.562 viatgers respecte a les validacions mitjanes d’un dia feiner des de l’inici de la xarxa Trambesòs.

   

  Validacions a la T4 Trambesòs - Primavera Sound 2017

  Mitjana

  maig 2017

  PS 2016

  PS 2017

  Increment PS 2017

  vs mitjana maig 2017

  Increment PS 2017

  vs PS 2016

  Absolut

  %

  Absolut

  %

  Dimecres

  31 de maig

  34.762

  36.786

  39.661

  4.899

  14,09%

  2.875

  7,82%

  Dijous

  1 de juny

  33.449

  37.596

  39.700

  6.251

  18,69%

  2.104

  5,60%

  Divendres

  2 de juny

  34.260

  39.071

  40.562

  6.302

  18,40%

  1.491

  3,82%

  Dissabte

  3 de juny

  23.220

  27.769

  27.002

  3.783

  16,29%

  -767

  -2,76%

  Diumenge

  4 de juny

  13.769

  14.051

  12.891

  -878

  -6,37%

  -1.160

  -8,26%

  TOTAL

  139.458

  155.273

  159.816

  20.358

  14,60%

  4.543

  2,93%

  Per franges horàries, els increments de validacions més important s’han donat a la franja d’entre les 17 i les 21 hores, seguida de les franges de matinada. Des del dimecres 31 de maig al diumenge 4 de juny, el servei de la línia T4 del TRAM ha estat en funcionament durant tres dies. Entre els aspectes més remarcables del reforç del servei realitzat amb motiu del festival Primavera Sound, destaca l’ús de tramvies dobles, coincidint amb el final dels concerts més multitudinaris.

   

   

  Més informació
 • TRAM i ATM posen en funcionament una campanya per donar visibilitat a la feina de la plantilla

   

  TRAM i ATM, l’Autoritat del Transport Metropolità, han engegat una campanya de sensibilització per donar a conèixer la feina que realitzen els treballadors del tramvia de Barcelona i que incideix directament en la qualitat i seguretat dels viatgers.

   

  Aquesta iniciativa dóna resposta a la percepció obtinguda a l’enquesta de satisfacció que anualment realitza TRAM entre els seus usuaris. Si bé la nota mitjana és alta, un 7,5 sobre 10, l’enquesta posa de manifest que la majoria de persones que viatgen en el tramvia de Barcelona no adverteixen la feina que hi ha al darrere per garantir la seva seguretat, l’òptim funcionament de les instal·lacions i que tot estigui a punt.

   

  Per tal de mostrar i donar a conèixer les persones que hi ha al darrere dels viatges dels usuaris del tramvia de Barcelona, els protagonistes de la campanya són els treballadors del TRAM. Per a realitzar-la s’ha seleccionat una mostra representativa de testimonis reals de les “moltes persones que ho fan possible”. De fet, en els diferents materials creats hi apareix personal de conducció, inspecció, atenció al client, seguretat, manteniment i del centre de control. En total hi han pres part 11 treballadors en representació del conjunt de 338 persones que hi treballen al TRAM.

   

  Amb el lema “Darrere del teu viatge, hi ha moltes persones que el fan possible”, s’han dramatitzat diferents situacions on la intervenció de personal de TRAM és clau pel benestar del viatger durant el trajecte en el tramvia de Barcelona. L’agència de publicitat que ha realitzat la campanya és Matèria Creativa, la direcció creativa va signada per David Ruano, i l’actriu Carme Elies posa la veu del vídeo que ja es pot visionar a www.tram.cat/persones.

   

 • TRAM reforça la línia T4 per la Feria de Abril

   

  TRAM reforça el servei del Trambesòs, millorant les freqüències de pas dels combois, amb motiu de la Feria de Abril de Catalunya que es celebra des d’aquest divendres, 28 d’abril i fins el 7 de maig a la zona Fòrum. D’aquesta manera, un any més, TRAM adapta el seu servei a la demanda dels ciutadans que durant aquests dies podran apropar-se, des de qualsevol punt de Barcelona, a la Feria de Abril en transport públic.

  La millora de les freqüències afectarà a la línia T4 de la xarxa Trambesòs ja que aquesta línia compta amb la parada Fòrum que es troba al l’entrada del recinte. El reforç millorarà les freqüències de les nits dels caps de setmana i dels festius (28, 29, 30 d’abril i 1, 5, 6 i 7 de maig) entre les 21 h i les 24 h.

   

 • TRAM i l’ATM convoquen una nova edició de La TRAMa, el concurs en línia de relats col·lectius en català

  ·      Maite Carranza, David Cirici, Anna Manso, Care Santos i Jordi Sierra i Fabra són els escriptors que participen en la quarta edició de La TRAMA, amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes.

   

  TRAM i l’ATM convoquen una nova edició de La TRAMa, el concurs en línia de relats col·lectius en llengua catalana, amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes i el suport de Quatre Ratlles. Els usuaris del tramvia de Barcelona s’hi poden inscriure i esdevenir autors d’una narració col·lectiva, en la qual també hi participaran escriptors de renom, com ara: Maite Carranza, David Cirici, Anna Manso, Care Santos i Jordi Sierra i Fabra. Aquests cinc escriptors de la quarta edició de La TRAMa iniciaran un total de 15 relats a la xarxa que hauran de desenvolupar els usuaris de TRAM participants.

  L’organització del concurs de La TRAMa busca 150 persones lletraferides entre els usuaris del tramvia que vulguin participar en l’elaboració d’una història col·lectiva per escrit. Les inscripcions al concurs s’obren el proper dilluns 24 d’abril des del web de TRAM (www.tram.cat). El desenvolupament del concurs es realitzarà del 5 al 31 de maig, i per participar-hi només cal tenir més de 18 anys, escollir un dels relats i estar disponible i participar en línia.

  Aquesta quarta edició de La TRAMa s’inicia just amb la celebració de la diada de Sant Jordi del proper 23 d’abril, per a la qual el TRAM i la Institució de les Lletres Catalanes han realitzat una edició especial de targetes amb frases dels cinc autors participants. Aquest any, el TRAM celebra el dia del llibre i la rosa amb l’actuació d’uns actors disfressats de Sant Jordi i la princesa que interactuaran amb els viatgers, els quals podran fer-se una foto per pujar-la a xarxes socials i rebran una de les targetes literàries dels autors de La TRAMa.

   

   

 • TRAM dóna les gràcies als usuaris pel seu comportament cívic amb una campanya de vídeos enregistrats amb càmera oculta

   

  TRAM inicia una nova campanya de civisme amb el lema “Perquè tu ens importes, les persones primer”, en aquesta ocasió per donar les gràcies als usuaris que tenen un comportament cívic. La tercera edició de la campanya de civisme al tramvia de Barcelona dóna les gràcies a tots aquells usuaris que són cívics i cedeixen o reserven els seients a les persones que mereixen atenció especial. D’aquesta manera, la nova campanya de civisme pretén arribar a aquells usuaris que no són cívics, amb el suggeriment d’un canvi en la conducta incívica.

   

  Amb el lema “Gràcies per fer del tramvia un espai mes humà còmode i segur”, TRAM ha elaborat un missatge positiu per abordar les situacions d’incivisme al tramvia de Barcelona i, al mateix temps posar de manifest que la majoria d’usuaris són persones cíviques. El contingut de la campanya dóna les “gràcies per cedir el seient a les persones que més ho necessiten”. En aquest sentit, hi ha quatre grups de persones que requereixen una atenció especial durant els trajectes en tramvia, i en el transport públic en general: gent gran, dones embarassades, persones amb mobilitat reduïda i persones amb infants petits.

   

  Més informació
 • El servei de la línia T4 afectat per la mitja Marató

  El diumenge 12 de febrer, el servei de la línia T4 del Trambesòs es veurà afectat per la celebració de la mitja Marató de Barcelona al seu pas per l’avinguda Meridiana i l’avinguda Diagonal.

  Entre les 7:45 h i les 11:30 h, es suprimirà totalment el servei de la línia T4. Entre les 11:30 h i les 12:00 està previst que es recuperi el servei entre les parades d’Estació de Sant Adrià i Glòries i a partir de les 12:00 h es preveu restablir el servei entre Glòries i Ciutadella | Vila Olímpica, un cop els organitzadors de la cursa la donin per finalitzada.

 • TRAM amplia el servei d’hora punta A les línies T1, T2 i T3 a partir de l’1 de febrer

  TRAM modifica el servei de les línies T1, T2 i T3 de la xarxa Trambaix a partir de l’1 de febrer per millorar l’oferta de 17 a 20 hores, de dilluns a dijous feiners, amb l’adopció de freqüències d’hora punta, com les que hi ha actualment entre les 7 i 10 hores, passant de 5 a 4 minuts. El nou servei del Trambaix, que té com a objectiu l’adaptació de l’oferta del tramvia de Barcelona a la demanda, s’aplicarà tots els mesos de l’any a excepció del mes d’agost, mes en què s’elimina el servei de la línia T1, el qual quedarà cobert per la línia T2.

   

 • Nou rècord de viatgers a la xarxa del tramvia de Barcelona

  El tramvia de Barcelona ha transportat un total de 26,8 milions de viatgers el 2016, la xifra més alta des de l’entrada en servei del TRAM, un 5,5% més que l’any anterior. En concret, s’hi van transportar 17,7 milions de viatgers al Trambaix (amb un increment del 4%), i més de 9,1 milions al Trambesòs (amb un increment del 8,6%).

  Les dades obtingudes durant l’any passat, a més de mostrar que és la primera vegada que TRAM supera els 26 milions de viatgers anuals, marquen una tendència a l’alça, si es té en compte que des del mes d’octubre s’han consolidat els 100.000 viatgers en dia feiner.
  En els gairebé 13 anys de servei del TRAM, més de 277 milions de viatgers han utilitzat el tramvia de Barcelona. La xarxa Trambaix, amb tres línies (T1, T2 i T3) i 29 parades, i una demanda superior, ha estat utilitzada per més de 190 milions de viatgers des de la seva posada en funcionament. La xarxa Trambesòs, també amb tres línies (T4, T5 i T6) i 27 parades, ha estat utilitzada per més de 87 milions de viatgers.
  La xarxa Trambaix va entrar en servei el 3 d’abril de 2004 i la xarxa Trambesòs ho va fer el 8 de maig del mateix any. El creixement del nombre de viatgers del tramvia de Barcelona ha estat constant des de la seva posada en funcionament, amb l’única excepció dels anys 2010 i 2012, període en què es va produir un estancament.

  Més informació
Subscriu-te al NEWSLETTER

Registra’t ara i rep totes les novetats TRAM!