Utilitzem cookies de tercers per millorar els nostres serveis. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Més informació

Català

PREMSA


Informa’t amb les notes de premsa

Coneix tot el que passa al TRAM. En aquest apartat trobaràs els nostres comunicats on expliquem les novetats i afectacions en el servei, els nostres projectes, les iniciatives més solidàries i tot el que és rellevant per al tramvia.

treballadora del TRAM Barcelona
Notes de premsa
Any:
 • 0
 • 1
 • Per Sant Jordi, TRAM regala un llibre de relats de 15 autors reconeguts

  Coincidint amb la celebració dels 15 anys del tramvia, TRAM celebrarà la diada de Sant Jordi regalant als seus usuaris i usuàries un llibre recopilatori de 15 relats de 15 autors reconeguts. Durant la diada, es repartiran 10.000 exemplars entre les dues xarxes del Tramvia, Trambaix i Trambesòs.

  En la creació d’aquest llibre editat per l’Editorial Mediterrània han participat les escriptores i escriptors Blanca Busquets, Bel Olid, Alejandro Palomas, Anna Manso, Marta Orriols, Jordi Nopca, Adrià Pujol Cruells, Care Santos, Màrius Serra, Tina Vallès, Josep Pedrals, Llucia Ramis, Najat El Hachmi i Sílvia Soler, i el dibuixant Juanjo Sáez.

  Per la seva elaboració es va demanar als autors i autores que els relats tinguessin una durada de lectura mitjana de uns 10 minuts, ja que és el que dura el trajecte mitjà de les persones usuàries del tramvia. Pel que fa a la temàtica, TRAM ha donat completa llibertat per garantir la diversitat i la inclusió de les diferents sensibilitats.

  El llibre de relats titulat "Deixa que et portin" acompanyarà als viatgers en els seus desplaçaments en transport públic a través d’històries sobre salts en el temps, disfresses de núvia, famílies que s’esquerden, un gat que és el rei de la casa o homes barbuts.

  Un cop passat el dia de Sant Jordi i repartits els exemplars físics exclusius, es penjarà aquest recull de relats en format no editable al web de www.tram.cat .

   

  Més informació
 • La pastisseria Escribà realitza la Mona del tramvia en el seu 15è aniversari

  Fins dilluns 22 d’abril, tothom que s’apropi a la pastisseria Escribà de la Gran Via de Barcelona podrà veure exposada la Mona de Pasqua de TRAM feta amb motiu del 15è aniversari que el Tramvia de Barcelona està celebrant des d’aquest mes d’abril. L’escultura de xocolata, de 1,20 m, reprodueix la cabina i dos mòduls i mig del tramvia i te per passatgers els típics pollets de Pasqua.

  Dies posteriors a la Setmana Santa, TRAM donarà la Mona als infants que la Fundació Bayt Al-Thaqafa atén en el seu centre de Barcelona. Aquesta Fundació sense ànim de lucre, acull a les persones migrades perquè puguin ser ciutadans i ciutadanes de ple dret, sense renunciar a la seva identitat, fomentant l’intercanvi i el diàleg entre les cultures (www.bayt-al-thaqafa.org).

  Amb motiu del 15è aniversari del tramvia, i dins de la campanya d’agraïment "Compromesos amb tu TRAM a TRAM", TRAM donarà aquesta rèplica de 15kg de xocolata i més de 30 hores de feina a la Fundació Bayt Al-Thaqafa, que compta en el
  seu patronat amb l’Orde Hospitalari Sant Joan de Déu, amb qui TRAM porta anys col·laborant-hi.

   

  Més informació
 • “Compromesos amb tu TRAM a TRAM” la celebració dels 15 anys del tramvia metropolità de Barcelona

  Aquest dimecres, TRAM vol premiar la fidelitat dels viatgers sorprenent-los amb regals. A partir de les 12.30h i començant a la parada de Francesc Macià i a partir de les 16.30h des de la parada de Glòries, aquelles persones que s’apropin a l’equip de TRAM preparat a propòsit per l’ocasió, seran obsequiats amb entrades dobles per anar al teatre.

  Es tracta de la primera d’un conjunt d’accions que TRAM està organitzant per mostrar el seu compromís amb la ciutadania que ha confiat durant aquests 15 anys en un transport públic de qualitat, net i sostenible. Durant el 2019, tindran lloc altres activitats destinades també a l’equip que, dia rere dia, fa possible que el tramvia sigui una realitat i a les institucions que han recolzat la implantació i creixement d’aquest mode de transport.

  Aquestes accions estan sota el paraigües de la campanya "Compromesos amb tu TRAM a TRAM" que tindrà aplicacions en diferents formats com ara tramvies vinilats, cartells a les parades, contingut especial a xarxes i web, i un audiovisual.

  La imatge gràfica reflexa el pas dels anys d’una passatgera on el seu reflex a la finestra del tramvia la transporta quinze anys enrere, com una metàfora del pas del temps i la percepció que "el temps passa més ràpid quan es gaudeix", en aquest cas del trajecte i del propi mitjà de transport: el tramvia.

   

  Més informació
 • ATM i TRAM participaran en la Festa de la Bicicleta de Barcelona aquest diumenge

  L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i TRAM participaran en la Festa de la Bicicleta de Barcelona, que es celebra aquest diumenge dia 24 de març al passeig de Lluís Companys, amb un estand d’activitats familiars.

  Des de les 10.00 i fins les 14.00 hores, s’oferirà la possibilitat de jugar al "Joc de les parelles" identificant conceptes amb parts i instal·lacions de la xarxa tramviària i els tramvies. Aquesta activitat té l’objectiu de fomentar la mobilitat segura i un model de convivència cívica entre els diferents transports urbans sostenibles, com el tramvia i la bicicleta.

  ATM i TRAM també aportaran una T-trimestre al sorteig de la organització de la Festa de la Bicicleta en el que podran participar tots els assistents.

  La jornada s’iniciarà amb la bicicletada popular que sortirà a les 10.00 hores del carrer Aragó amb el carrer Roger de Flor.

  El seu pas farà que s’interrompi el servei de la línia T4 de Trambesòs entre Glòries i Ciutadella l Vila Olímpica també a partir de les 10.00 i fins a les 12.00 hores. .
  TRAM recorda que aquests horaris són aproximats i dependran, en tot cas, del desenvolupament de la pedaladala seva organització i les indicacions de la Guàrdia Urbana

   

  Més informació
 • TRAM es mou a ritme de trap en la nova campanya de civisme

  TRAM comença avui la nova campanya de civisme dirigida als seus usuaris més joves amb una figura tan present en els seus estudis com és Kant i amb una música tan actual en les seves llistes de reproducció com el trap.

  El vídeo ha sorgit de la tendència de contraposar els elements clàssics amb estils de música urbans. Interpretar l’imperatiu categòric de Kant amb el ritme i el llenguatge audiovisual dels clips de trap ofereix una narrativa renovadora. A més, veure personatges clàssics amb un comportament més alternatiu, fora dels marcs en què apareixen habitualment, permet que el públic més jove li dediqui més atenció.

  El vídeo que es difondrà per les xarxes socials i els canals propis del tramvia de Barcelona l’han coproduït Paradise Falls i Christian Flores.

   

  Més informació
 • Afectacions al servei de TRAM per la Zurich Marató de Barcelona

  El Tramvia de Barcelona modificarà el servei de la línia T4 de Trambesòs el proper diumenge dia 10 de març per la celebració de la Zurich Marató de Barcelona.

  Entre les 8.30 i les 13.45 hores, la línia T4 s’interromprà en la seva totalitat. A partir de les 13.45h està previst que es recuperi el servei fins a la parada Glòries, i a partir de les 14.30 hores es preveu restablir el servei fins a Ciutadella | Vila Olímpica, és a dir, a tota la línia.

  Durant la celebració de la Marató, es garantirà el servei de bus substitutori de les línies T5 i T6 entre Can Jaumandreu i Glòries que cobreix el recorregut afectat per les obres dels túnels de la plaça de les Glòries.

  TRAM recorda que aquests horaris són aproximats i dependran, en tot cas, del desenvolupament de la Zurich Marató de Barcelona i la seva organització.

   

  Més informació
 • Afectacions al servei de la línia T4 de TRAM per la Mitja Marató de Barcelona

  El Tramvia de Barcelona modificarà el servei de la línia T4 de Trambesòs, el proper diumenge dia 10 de febrer, per la celebració de la Mitja Marató de Barcelona al seu pas per l’avinguda Meridiana i l’avinguda Diagonal.

  Entre les 7.45 i les 11.50 hores, s’interromprà el servei de la totalitat de la línia T4. Entre les 11.50 i les 12.20 hores està previst que es recuperi el servei entre les parades d’Estació de Sant Adrià i Glòries, i a partir de les 12.20 hores es preveu restablir el servei entre Glòries i Ciutadella | Vila Olímpica, un cop els organitzadors de la cursa la donin per finalitzada.

  TRAM recorda que aquests horaris són aproximats i dependran, en tot cas, del desenvolupament de la Mitja Marató de Barcelona i la seva organització.

  D’altra banda, les línies T5 i T6 es mantenen interrompudes en ambdues direccions entre les parades Glòries i Can Jaumandreu per les obres dels túnels de la plaça de les Glòries. El recorregut de l’autobús substitutori també es veurà alterat per la Mitja Marató i passarà a circular de Glòries a Can Jaumandreu per la Gran Via de les Corts Catalanes i de Can Jaumandreu a Glòries vorejarà la plaça de les Glòries pels carrers Independència, Aragó i Castillejos.

  La resta de línies de la xarxa tramviària, T1, T2 i T3 a Trambaix, funcionaran en l’horari habitual.

   

  Més informació
 • Tall en el servei de TRAM entre les estacions de Glòries i Can Jaumandreu, a causa de les obres dels Túnels de la Plaça de les Glòries

  Les obres dels túnels de la Plaça de les Glòries provocaran afectacions sobre el servei de TRAM a causa dels treballs que s’estan executant en aquest àmbit de la ciutat. Així, el 27 de gener, dia en què es duran a terme els treballs per habilitar Can Jaumandreu com a terminal provisional, el pas del tramvia quedarà interromput entre Glòries i Sant Martí de Provençals, i a partir del 28 de gener i fins a finals d’abril, el tall quedarà instaurat entre Glòries i Can Jaumandreu.

  Per tal de minimitzar les afectacions sobre els usuaris, l’Ajuntament de Barcelona, conjuntament amb l’Autoritat del Transport Metropolità i l’empresa TRAM, han treballat en l’elaboració i l’aplicació d’un Pla Alternatiu de Transport que permeti als usuaris del tramvia arribar a la seva destinació de la manera més fàcil i ràpida possible. El Pla inclou un servei de busos llançadora per cobrir el tram afectat.

  Obres en marxa

  Els treballs entre el carrer Badajoz i la Rambla de Poblenou segueixen el calendari previst i des del mes d’octubre, s’està executant el mur de pilons del costat mar i el mur de pantalles centrals. Per aquest motiu, tot el trànsit de la Gran Via es troba desplaçat al costat muntanya.

  L’avanç de l’execució dels pilons i les pantalles han permès executar les lloses del túnel entre els carrer Badajoz i Escultors Claperós i simultàniament s’està treballant en el desviament de serveis que travessen la Gran Via o discorren en la traça de les estructures a construir, com ara línies de Mitja Tensió d’ENDESA, Telefònica, Gas Natural i altres serveis.

  No obstant, a la fase d’obres que ara s’inicia, s’han d’executar els pilons del costat mar entre els carrers Llacuna i Sant Joan de Malta en una zona que està molt a prop de la catenària i de les vies del tramvia. Per dur a terme aquesta actuació es requereix la desconnexió elèctrica de la catenària que alimenta el servei de tramvia. L’operació de perforació per a pilots i execució de pantalles de bigues que formen i suporten la llosa de cobertura sobre el túnel requereix d’unes condicions de treball que garanteixin la seguretat i la qualitat de l’actuació. Per aquest motiu, s’ha de procedir al tall del servei de tramvia entre les parades Glòries i Can Jaumandreu durant 3 mesos, amb l’objectiu d’executar les obres amb garantia de qualitat i seguretat, eliminant-ne el risc d’incidents.

  Afectació a la xarxa de tramvia

  El tall de les vies de TRAM entre les parades de Glòries (Meridiana-sud) i Can Jaumandreu (Gran Via -Rambla del Poblenou) afectarà la circulació en ambdós sentits de les línies T5 i T6 de TRAM. La línia T4, que també dona servei a la parada de Glòries, no es veurà afectada i seguirà el seu trajecte entre Ciutadella|Vila Olímpica i l’Estació de Sant Adrià de la forma habitual.

  D’aquesta manera, les línies T5 i T6 del TRAM no prestaran servei a les estacions de Glòries i La Farinera i l’estació de Can Jaumandreu es convertirà en estació terminal per als tramvies que han de canviar de sentit, i que no podran continuar fins a Glòries. En dia feiner, el tall afectarà unes 4.900 usuaris del tramvia.

  Pla Alternatiu de Transport

  Per tal de minimitzar les afectacions, l’Ajuntament de Barcelona, l’Autoritat de Transport Metropolità i l’empresa TRAM han elaborat un Pla Alternatiu de Transport que inclou un servei de bus llançadora com alternativa per a la majoria de viatgers afectats així com el transbordament a peu entre les línies afectades i la línia T4.

  El recorregut i les parades dels busos serà el següent:

  Des de Glòries a La Farinera

  • Sortida des de l’estació de Glòries (cruïlla Meridiana-Encants carril bus plaça de les Glòries)
  • Carril bus plaça de les Glòries fins a cruïlla Diagonal
  • Circulació per la zona de vies del tramvia
  • Parada a l’andana sentit Besòs de l’estació de TRAM de La Farinera

  Des de La Farinera a Can Jaumandreu

  • Sortida des de l’estació de La Farinera
  • Carril lateral Gran Via fins a la Rambla del Poblenou
  • Parada a l’estació de Can Jaumandreu a la zona amb capacitat de dos carrils al lateral de la Gran Via/Rambla del Poblenou

  Des de Can Jaumandreu a Glòries

  • Sortida des de l’estació a la Rambla del Poblenou
  • Incorporació al lateral de la C-31/Gran Via fins al carrer Bilbao
  • Carrer Bilbao fins a gir al carrer Tànger
  • Carrer Tànger fins a Meridiana.
  • Gir a Meridiana i circulació fins la zona tancada a la circulació, per realitzar parada entre les estacions de Glòries de TRAM i Metro

  L’usuari validarà el seu bitllet dins de l’autobús com si accedís al tramvia. Les parades del tramvia sense servei mantindran les seves màquines dispensadores automàtiques de bitllets en funcionament.

  Així, els usuaris que hagin de desplaçar-se en aquest entorn i es vegin afectats per la interrupció del servei tindran les següents opcions:

  • Línia T4 de TRAM per als desplaçaments entre Glòries i les estacions de la línia T6 a l’entorn de Sant Adrià de Besòs.
  • Bus H12 i L2 de Metro per als desplaçaments entre Glòries i les estacions de la Gran Via i les estacions de la T5 de Sant Adrià de Besòs i Badalona.
  • Servei de bus alternatiu entre les estacions de Glòries, la Farinera i Can Jaumandreu.

  El dia 27 de gener, es procedirà a habilitar l’estació de Can Jaumandreu com a estació final de línia amb una sola andana operativa i això comportarà que durant tot el diumenge hi hagi un tall de servei des de Sant Martí de Provençals fins a Glòries. A partir del dia 28, i fins a finals d’abril, ja quedarà implantada l’afectació principal entre Glòries i Can Jaumandreu.

  Pla de comunicació

  Per oferir la màxima atenció als usuaris, es durà a terme un seguit d’actuacions per donar resposta a les necessitats d’informació dels viatgers. Així, a partir d’avui, un equip d’informadors començarà a donar informació a les parades afectades i ho continuarà fent durant la primera setmana del tall de servei. A partir del diumenge 27 de gener, el servei s’ampliarà a les estacions de Sant Martí de Provençals i Espronceda. S’han editat un total de 25 mil fulletons que es distribuiran a les parades i a les unitats de les línies afectades a partir d’avui.

  Paral·lelament, s’implantarà senyalització horitzontal i vertical perquè els viatgers trobin les indicacions relatives a l’afectació i els itineraris fins al servei de bus alternatiu o les estacions de transbordament de TRAM.

   

  Més informació
 • TRAM bat un nou rècord amb més d’un milió de viatges més que el 2017

  El Tramvia de Barcelona ha realitzat més de 29 milions de viatges el 2018, la xifra més alta des de l’entrada en servei del TRAM, un 4,03% més que l’any anterior. En concret, s’han fet 29.086.261 milions de viatges; 19.059.687 milions a Trambaix (amb un increment del 4,6%), i 10.026.574 milions a Trambesòs (amb un increment del 3%).

  Les dades obtingudes durant aquest darrer any, a més de mostrar que TRAM és a punt d’arribar als 30 milions de viatges, marquen una tendència a l’alça, tenint en compte que des del 2013 les validacions augmenten en més d’un milió anual.

  Des de la posada en funcionament de TRAM al 2004, més de 334.768.810 milions de viatgers han utilitzat el tramvia de Barcelona. La xarxa Trambaix, amb tres línies (T1, T2 i T3) i 29 parades ha estat utilitzada per més de 227 milions de viatgers des de la seva posada en funcionament. La xarxa Trambesòs, també amb tres línies (T4, T5 i T6) i 27 parades, ha estat utilitzada per més de 107 milions de viatgers.

  La xarxa Trambaix va entrar en servei el 3 d’abril de 2004 i la xarxa Trambesòs ho va fer el 8 de maig del mateix any. El creixement del nombre de viatges del Tramvia de Barcelona ha estat constant des de la seva posada en funcionament, amb l’única excepció dels anys 2010 i 2012.

   

  Més informació
Subscriu-te al NEWSLETTER

Registra’t ara i rep totes les novetats TRAM!