Utilitzem cookies de tercers per millorar els nostres serveis. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Més informació

Català

PREMSA


Informa’t amb les notes de premsa

Coneix tot el que passa al TRAM. En aquest apartat trobaràs els nostres comunicats on expliquem les novetats i afectacions en el servei, els nostres projectes, les iniciatives més solidàries i tot el que és rellevant per al tramvia.

treballadora del TRAM Barcelona
Notes de premsa
Any:
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • TRAM destinarà el 100% de les vendes de la botiga on-line als programes socials de Sant Joan de Déu

  TRAM col·labora amb Sant Joan de Déu amb el 100% de les vendes del marxandatge per a contribuir als programes socials a favor de les persones sense llar aquest Nadal. Amb aquesta iniciativa, que es canalitzarà a través de les vendes realitzades a la botiga on-line des d’avui, 1 de desembre de 2016, fins al 7 de gener de 2017, TRAM reforça el seu compromís amb la societat mitjançant l’actitud responsable per al foment de la igualtat, el civisme i la solidaritat.

 • Atropellament a la xarxa Trambaix

  Avui, 25 de novembre, a les 12:15 h, s’ha produït un atropellament d’una dona d’uns 65 anys. Els fets han succeït a l’avinguda Diagonal de Barcelona, a l’alçada de la parada de Numància.

 • TRAM presenta la campanya ‘Valida! Sense excuses’ per prevenir el frau al tramvia de Barcelona

  Valida! Sense excuses” és la nova campanya antifrau que ha posat en funcionament el TRAM. La campanya s’ha iniciat amb una acció teatralitzada adreçada als usuaris del tramvia de Barcelona. L’acció realitzada a les línies de Trambesòs i Trambaix mostra les excuses que els usuaris solen fer servir, i adverteix que qualsevol persona pot amagar-se darrere d’una d’aquestes excuses.

   

   

 • TRAM reforça el seu servei per la Mercè

   

  Amb motiu de les Festes de la Mercè que celebra la ciutat de Barcelona, el TRAM realitzarà servei ininterromput a les línies T2, T3, T4 i T5: des de les 5 hores del divendres 23 fins a les 24 hores del diumenge 25 de setembre. D’aquesta manera, TRAM posa tots els seus mitjans per facilitar els desplaçaments dels ciutadans durant les nits de les Festes de la Mercè que, com cada any, originen activitats a diversos punts de la ciutat, entre ells la zona del Fòrum.

  Entre les 2h i les 5h del matí la freqüència de pas de la línia T4 serà de 20 minuts i la freqüència de la línia T5, de 30 minuts al Trambesòs. Al Trambaix, la freqüència serà de 15 minuts al tronc comú. Les línies T1 i T6 realitzaran el seu horari habitual.

   

 • Els usuaris del TRAM puntuen el servei amb un notable alt

   

  Segons les dades de l’enquesta de satisfacció realitzada enguany, l’índex de qualitat percebuda (IQP) de les dues xarxes del tramvia es situa per sobre del 7,5 punts sobre 10. Aquesta nota és un indicador de qualitat que s’obté en relacionar la valoració que els usuaris fan de cadascuna de les característiques del servei amb la importància que li atorguen.

  L’enquesta constata que els atributs més importants per als usuaris del tramvia són la freqüència, la puntualitat i la rapidesa. Així, línies de Trambesòs obtenen el mateix índex de qualitat que l’any anterior – un 7,6- mentre que l’IQP d’enguany de les línies de Trambaix es situa per sobre dels darrers tres anys amb 7,8 punts.

   

 • TRAM posa en funcionament un nou canal de whatsApp par a l’atenció dels usuaris

  TRAM posa en funcionament un nou canal d’atenció al usuaris a través de WhatsApp, des del número de telèfon 600 904 455. Per resoldre qualsevol dubte o rebre informació del servei, el tramvia de Barcelona obre el ventall d’opcions per a contactar amb el servei d’atenció al client, disponible tot l’any en diferents franges horàries, ja sigui a través de la línia 900, el web, l’aplicació mòbil, les oficines d’atenció, l’interfon a les parades i, ara també, a través de WhatsApp.

 • TRAMeduca estrena nueva web y presenta las actividades escolares para el próximo curso 2016-2017

   

  El TRAM ha desarrollado una nueva web para el programa TRAMeduca con el objetivo de continuar impulsando la educación en la movilidad, el civismo y el medio ambiente, y atender la creciente demanda por parte de los centros escolares de su área de influencia. Desde el nuevo web (www.trameduca.cat) ofrece la posibilidad de participar en actividades educativas gratuitas con monitores especializados, de manera presencial con visitas al tranvía y sus instalaciones. Con esta actuación, se amplían los recursos educativos, organizados por ciclos y franjas de edad, con diferentes propuestas y servicios para favorecer las actitudes responsables y los valores inherentes al transporte público.

   

   

   

  La nueva web de TRAMeduca se ha actualizado en contenidos, con la tecnología web más actual, disponible para todos los dispositivos móviles, y un diseño cuidado para garantizar la experiencia de los usuarios. La web, dedicada a explicar los compromisos del TRAM con el medio ambiente, el civismo, la seguridad y el bienestar, y la innovación tecnológica, ofrece las actividades educativas para el curso 2016-2017. Ante el éxito continuado de las ediciones del programa educativo de los últimos años, con un creciente número de escuelas y alumnos participantes, TRAMeduca ha ampliado, cada año, la oferta de actividades, que van desde la educación infantil hasta secundaria, adaptada a cada ciclo.

  Incremento de participantes del programa TRAMeduca

  Con el nombre "TRAM, un medio de educación", el programa TRAMeduca del tranvía de Barcelona ha contado con la participación de 3.733 escolares procedentes de 77 centros educativos durante el curso 2015-2016, un 32% más que en el curso anterior. Este curso se han realizado 156 actividades educativas frente a las 111 del curso anterior, gracias a las cuales los alumnos de todas las edades pudieron acercarse al mundo del tranvía y aprender a través de los contenidos relacionados con el transporte público, el civismo y las tecnologías.

   

   

   

  Durante el curso que ahora acaba, los municipios de los centros participantes en las actividades de TRAMeduca han sido: Barcelona (68), Badalona (24), l’Hospitalet de Llobregat (13), Sant Joan Despí (11), Sant Feliu de Llobregat (9), Santa Perpètua de Mogoda (8), Sant Andreu de la Barca (7), Cornellà de Llobregat (4), Esplugues de Llobregat (3), Sant Adrià de Besòs (2), Terrassa (2), Santa Coloma de Gramenet (1), Sant Just Desvern (1), Sant Vicenç dels Horts (1), Vilanova i la Geltrú (1) y Olot (1).

  Las actividades que han tenido más éxito este curso han sido: "Conoce el TRAM" (con 43 actividades), "Mira el TRAM" (con 44 actividades) y "La energía del TRAM" (con 42 actividades). Los tres grupos de actividades reúnen el 83% de la oferta realizada. El 44% de las actividades se realizaron en las cocheras de Sant Adrià, el 54%, a las de Sant Joan Despí, y el 2% en centros para personas mayores.

  Ampliación de las actividades de TRAMeduca

  Desde TRAMeduca amplían las actividades para los escolares de cara al nuevo curso escolar 2016-2017, conscientes de que el alumnado representa una parte considerable de los usuarios del transporte público, y serán los protagonistas del futuro. Para el próximo curso, TRAMeduca ofrece a todos los centros escolares e institutos públicos y privados un total de siete actividades educativas, además de otras actividades para personas seniors y otros servicios para las escuelas e instituciones que lo soliciten. Todas las actividades se realizan en las cocheras del TRAM de Sant Joan Despí o Sant Adrià, e incluyen una visita a las instalaciones.

  El TRAM presentará el nuevo programa de actividades educativas para el curso 2016-2017 ante los profesionales de la educación en una acto organizado por el Instituto de Educación de Barcelona el próximo martes 28 de junio, en CosmoCaixa. Entre las novedades de esta décima edición del servicio educativo del tranvía de Barcelona, ​​además de la nueva web del TRAMeduca, destacan tres nuevas actividades para primaria, con recursos educativos diferenciados para cada ciclo.

  Además, por primera vez, el TRAM ofrece esta nueva programación de actividades con el Sello de Calidad Educativa del Instituto de Ciencias de la Educación (ICE) de la Universidad de Barcelona. Este sello de calidad del programa TRAMeduca forma parte del proyecto de acreditación de las actividades educativas que impulsa el ICE y el Consejo de Coordinación Pedagógica del Ayuntamiento de Barcelona.

   

  Actividades educativas para el curso 2016-2017

  ·         Mira el TRAM. Para niños de 2 a 6 años (infantil). A través del cuento "Mira el TRAM" conocemos la vida de un tranvía durante una jornada, desde que se levanta hasta que se acuesta. En él encontramos diferentes animaciones con las que interactuar y explorar diversos aspectos de viajar en tranvía. Para finalizar se hace un pequeño recorrido en tranvía y los más pequeños pueden ser conductores.

   

  ·         Novedad. Investiga el TRAM. Para escolares de 6 a 8 años (primaria). Los niños se convierten en pequeños investigadores del TRAM. A partir de un juego de preguntas y pistas, descubren y conocen las partes más importantes del tranvía.

   

  ·         Novedad. Vive el transporte público. Para niños y niñas de 8 a 10 años (primaria). Los niños y niñas participan en un juego de preguntas-respuestas para conocer aspectos relevantes de todos los transportes públicos. También experimentan con un rol-playing la importancia de las actitudes cívicas y respetuosas en el transporte público.

   

  ·         Novedad. Aventúrate en el TRAM. Para niños y niñas de 10 a 12 años (primaria). Los niños y niñas realizan la simulación de la planificación y la realización de un viaje en tranvía, desde donde estamos hasta donde queremos llegar, pasando por cómo y dónde tenemos que encontrar esta información, trabajando así la autonomía de los niños y niñas y las buenas conductas dentro del transporte público.

   

  ·         Y tú, ¿qué opinas? Para jóvenes de 12 a 16 años (secundaria). Los alumnos reflexionan en torno a los diferentes transportes públicos que tienen a su alcance, ¿qué utilidad tienen para los jóvenes adolescentes, cuáles son las ventajas del TRAM y la importancia de acciones cívicas y de seguridad.

   

  ·         La energía del TRAM. Para jóvenes estudiantes de 12 a 18 años (secundaria). La actividad permite conocer el tranvía desde una perspectiva medioambiental y tecnológica, con una especial relevancia a la eficiencia y la sostenibilidad. También existe la posibilidad de hacer la actividad Central Térmica de Ciclo Combinado de Besòs el mismo día.

   

   

   

  Otras actividades educativas del TRAM

  ·         SúperTRAM. Para los alumnos de primaria y secundaria. Visita a TV3 y Catalunya Radio con el desplazamiento con el TRAM. El objetivo es conocer por dentro los dos medios de comunicación públicos de Cataluña, que son vistos y escuchados por miles de catalanes cada día. Tener contacto con el mundo audiovisual y complementar la experiencia con el tranvía.

   

  ·         El TRAM como transporte escolar. Además de las actividades educativas, el TRAM facilita la realización de actividad fuera de los centros escolares, con el objetivo de apoyar el desplazamiento con el tranvía. Si se solicita el servicio por adelantado, un equipo de inspectores se espera en la parada acordada para hacer el trayecto más fácil.

   

  ·         NuestroTRAM. Actividad para mayores de 65 años en la que se trabajan todos los pasos que una persona debe seguir a la hora de hacer un desplazamiento en tranvía y en el que se pone énfasis en los aspectos de seguridad, autonomía, orientación y uso prioritario del tranvía como transporte público, accesible y seguro.

   

   

   

  Més informació
 • TRAMeduca estrena nou web i presenta les novetats de les activitats escolars per al pròxim curs

  El TRAM ha desenvolupat un nou web per al programa TRAMeduca amb l’objectiu de continuar impulsant l’educació en la mobilitat, el civisme i el medi ambient, i atendre la creixent demanda per part dels centres escolars de la seva àrea d’influència. Des del nou web (www.trameduca.cat) s’ofereix la possibilitat de participar en activitats educatives gratuïtes amb monitors especialitzats, de manera presencial amb visites al tramvia i les seves instal·lacions. Amb aquesta actuació, s’amplien els recursos educatius, organitzats per cicles i franges d’edat, amb diferents propostes i serveis per afavorir les actituds responsables i els valors inherents al transport públic.

  El nou web de TRAMeduca s’ha actualitzat en continguts, així com amb la tecnologia web més actual, disponible per a tots els dispositius mòbils, i un disseny acurat per garantir l’experiència dels usuaris. El web, dedicat a explicar els compromisos del TRAM amb el medi ambient, el civisme, la seguretat i el benestar, i la innovació tecnològica, ofereix les activitats educatives per al curs 2016-2017. Davant l’èxit continuat de les edicions del programa educatiu dels últims anys, amb un creixent nombre d’escoles i alumnes participants, TRAMeduca ha ampliat, cada any, l’oferta d’activitats, que van des de l’educació infantil fins a secundària, adaptada a cada cicle.

   

 • Comença la campanya "De ruta amb el TRAM al Baix Llobregat"

  El president del Consell Comarcal i del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, Sr. Josep Perpinyà i Palau, el president de TRAM, Sr. Francisco Javier Vizcaino Muñoz, i els representants dels ajuntaments d’Esplugues, Cornellà, Sant Feliu, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern han donat el tret de sortida a la nova campanya de promoció del Baix Llobregat De ruta amb el TRAM 2016, que compta també amb la participació del sector privat.

 • El Trambesòs transporta un 25% més de viatgers durant el Primavera Sound

  La línia T4 del tramvia  ha estat utilitzada per més de 155.000 persones durant els dies que s’ha celebrat el festival Primavera Sound, que ha tingut lloc de l’1 al 5 de juny a la zona Fòrum de Barcelona. Aquesta xifra representa un augment del 25% de les validacions respecte a les validacions mitjanes obtingudes entre un dimecres i un diumenge d’una setmana tipus.

  Aquesta línia ha obtingut més de 31.000 validacions respecte el promig de maig i gairebé 22.000 validacions més respecte el Primavera Sound de l’any passat (un 16,5% més). A més, divendres 3 de juny es van assolir els 39.000 viatgers, que representa un rècord respecte a les validacions mitjanes d’un dia feiner des de l’inici de la xarxa Trambesòs.

  Per franges horàries, els increments de validacions més importants s’han donat a la franja d’entre les 17 h i les 21 h, seguida de les franges de matinada.

  Des de dijous 2 i fins diumenge 5, els tramvies de la línia T4 han circulat de manera ininterrompuda durant les 3 nits i, a la sortida dels concerts més rellevants, hi ha hagut tramvies dobles en servei.

   

   

 • El tramvia realitza servei non stop a la línia T4 pel Primavera Sound

   

  Amb motiu de la celebració del festival Primavera Sound, la línia T4 del tramvia realitzarà servei ininterromput des de dijous 2 de juny a les 5:00 h fins a diumenge dia 5 a les 24 h. D’aquesta manera, TRAM facilita la mobilitat dels assistents a aquest important festival musical que es celebra a la zona del Fòrum de Barcelona.

   

  El reforç del servei és fruit d’un conveni de col·laboració amb els organitzadors de l’esdeveniment cultural gràcies al qual durant 4 dies, hi haurà tramvies circulant ininterrompudament a la línia T4 que va des d’Estació de Sant Adrià fins a Ciutadella | Vila Olímpica.

  Els horaris d’aquesta línia seran els habituals i a partir de les 12 h de la nit de dijous i de les 2 h de la matinada de divendres i dissabte, la freqüència de pas serà de 20 minuts. En moments puntuals, com a la finalització dels concerts, hi haurà tramvies dobles circulant per facilitar la sortida.

  Primavera Sound
  Més informació
 • Els usuaris del tramvia podran fer suggeriments i queixes en persona a l’equip directiu de TRAM

  Les persones responsables del TRAM deixen per un dia l’oficina i surten a escoltar els usuaris del tramvia, amb l’objectiu de resoldre qualsevol consulta i atendre les possibles queixes.

  El proper dimecres 18 de maig els trobareu a les parades de Glòries de 12h a 15h i Francesc Macià de 16h a 19h.

 • El tramvia aconsegueix el segell de qualitat per a les activitats educatives

  El TRAM aconsegueix el segell de qualitat de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat de Barcelona per les activitats que desenvolupa a través del Servei Educatiu TRAMeduca. Aquest segell de qualitat forma part del projecte d’acreditació de les activitats educatives que impulsa l’ICE i el Consell de Coordinació Pedagògica de l’Ajuntament de Barcelona.

  Aquest projecte es va iniciar el febrer de 2015, com a conseqüència del conveni signat entre l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) i l’ICE de la Universitat de Barcelona, amb l’objectiu d’analitzar les bones pràctiques existents, oferir elements de millora i, en definitiva, contribuir a optimitzar l’oferta educativa a Barcelona.

  L’informe final del procés d’acreditació, elaborat per l’IMEB, destaca l’interès, la dedicació i la professionalitat amb què es treballa des del Servei Educatiu TRAMeduca. El mateix informe destaca la qualitat de l’oferta educativa que es realitza des del tramvia, així com la concreció pedagògica per a les escoles, instituts i cicles formatius.

   

 • La narració Superpop a la gallega, iniciat per Llucia Ramis, guanya la tercera edició del concurs de relats col•lectius en línia La TRAMa

  “La TRAMa, concurs de relats col·lectius” en línia, convocat per  TRAM i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), ja té guanyador. El relat vencedor del certamen ha sigut Superpop a la gallega, iniciat per l’escriptora Llucia Ramis, relat que explica com una cita entre dues persones que no es coneixen pot arribar a complicar-se.

  El concurs va començar el passat mes de març i proposava la creació col·lectiva d’un relat en català. Superpop a la gallega ha estat coescrit pel mateix autor i pels 9  participants que es van inscriure en aquesta història.

   

   

 • El tramvia estrena campanya de seguretat i civisme, sota el lema “Tu ens importes”

  L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i TRAM inicien una campanya de seguretat i civisme sota el lema "Tu ens importes" i amb el suport d’un vídeo amb coreografies d’street dance, amb l’objectiu de conscienciar els usuaris sobre la importància de tenir una actitud cívica.

  Els cinc missatges en què posa èmfasi la campanya “Tu ens importes” són la necessitat d’agafar-se a les barres de seguretat si es viatja dempeus; de cedir els seients reservats a les persones que els necessitin; d’usar les portes dobles; de validar el bitllet en entrar al tramvia, i de no distreure’s amb el mòbil quan es creuen les vies.

   

 • Torna la TRAMa, concurs en línia de relats col·lectius en català

  Demà s’obren les inscripcions per participar a “La TRAMa, concurs de relats col·lectius” en línia, convocat per TRAM i l’ATM i que enguany celebra la tercera edició. Fins al proper 28 de febrer i des de la pàgina web www.tram.cat, els ciutadans s’hi podran  inscriure i esdevenir autors d’una narració col·lectiva en català en la qual també participaran escriptors de renom com Anna Manso, Llucia Ramis, Francesc Serés, Màrius Serra i Sílvia Soler.

  La participació en aquest concurs literari d’última generació és gratuïta i està oberta a 150 persones, 10 participants per relat, i està dirigida principalment als mateixos usuaris de les dues xarxes de tramvia que hi ha a la Regió Metropolitana de Barcelona, Trambaix i Trambesòs. Els participants s’hauran de comprometre a participar activament durant les tres setmanes del concurs.

  El concurs està organitzat i gestionat per Quatre Ratlles, empresa especialitzada en relats col·lectius virtuals, que també és responsable del desenvolupament tecnològic del joc.

   

 • El servei del Trambesòs afectat per la Mitja Marató

  Aquest proper diumenge, 14 de febrer, el servei de la línia T4 del Trambesòs es veurà afectat per la celebració de la mitja Marató de Barcelona al seu pas per l’avinguda Meridiana i l’avinguda Diagonal.

Subscriu-te al NEWSLETTER

Registra’t ara i rep totes les novetats TRAM!