Utilitzem cookies de tercers per millorar els nostres serveis. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Més informació

Català

PREMSA


Informa’t amb les notes de premsa

Coneix tot el que passa al TRAM. En aquest apartat trobaràs els nostres comunicats on expliquem les novetats i afectacions en el servei, els nostres projectes, les iniciatives més solidàries i tot el que és rellevant per al tramvia.

treballadora del TRAM Barcelona
Notes de premsa
Any:
 • 0
 • 1
 • 2a edició del Torneig Internacional de Tennis en cadira de rodes de Barcelona

  TRAM i la Fundació Step by Step han signat un conveni de col·laboració per a la realització de la segona edició del TRAM Barcelona Open, el torneig internacional de tennis en cadira de rodes, que es realitzarà a Barcelona del 27 de juny a l’1 de juliol del 2018. Aquest és un esdeveniment esportiu d’àmbit internacional que posa l’accent en el mèrit i la superació personal. La cita esportiva va néixer ara fa un any a la ciutat a Barcelona impulsada per la Fundació Johan Cruyff com a una de les competicions internacionals més importants de l’esport adaptat.

  El director general del Tramvia de Barcelona, Humberto López Vilalta, i la directora general de la Fundació Step by Step, Natalia Bettonica, han signat el nou conveni a la seu de la Fundació Johan Cruyff, amb la presència de la seva directora, Pati Roura. Gràcies a aquesta col·laboració, la segona edició del TRAM Barcelona Open queda assegurada.

  L’emplaçament on es celebrarà el Torneig és, com l’any passat, el Real Club de Polo de Barcelona, que durant 5 dies acollirà diferents actes relacionats amb el tennis en cadira de rodes. En total, es trobaran 40 jugadors de 15 nacionalitats repartits en dos quadres de competició: masculí i femení. Entre ells, 6 jugadors nacionals, i 25 participants que es troben entre el top 50 del món en les seves respectives categories.

  El torneig torna a tenir com a eslògan "Mou el límit" en homenatge a la superació personal que, en aquest cas, protagonitzen tots els jugadors participants. Gràcies al suport de TRAM, Step by Step, la Fundació Johan Cruyff i el Real Club de Polo de Barcelona es visualitza el tennis en cadira de rodes i es promouen els valors de solidaritat i inclusió social a través de l’esport. A més, gràcies al TRAM Barcelona Open, la ciutat comtal es torna a posar en el mapa de les ciutats que recolzen l’esport adaptat ja que aquest any el torneig puja de categoria i aconsegueix ser ITF2, amb participants internacionals de major nivell.

  La Fundació Step by Step és una entitat sense ànim d’afany dedicada a la rehabilitació per persones afectades de patologia neurològica amb afectació del sistema nerviós central, especialment en el cas de lesió medul·lar, que treballa per millorar la qualitat de vida dels lesionats també a través de l’esport. La fundació és un referent de primera línia en l’àmbit de la recuperació de lesions medul·lars, i per la contribució a la millora en la qualitat de vida d’esportistes lesionats, amb una especial incidència en la reintegració familiar, laboral, acadèmica, esportiva i lúdica.

  TRAM participa en aquest projecte social i esportiu amb l’impuls d’aquest esdeveniment des del seu compromís com a empresa socialment responsable. A més, es tracta d’una iniciativa alineada amb els seus principis i valors, com a part de la seva política de Responsabilitat Social Empresarial.

   

  Més informació
 • TRAM donarà les ulleres perdudes a la Fundació Ramon Martí i Bonet

  El TRAM ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació oftalmològica Ramon Martí i Bonet en el que s’estableix la donació de totes les ulleres perdudes a les instal·lacions del tramvia i no reclamades per destinar-les a programes solidaris de prevenció de la ceguesa, d’atenció precoç i detecció de la ceguesa infantil.

  En el primer acte de donació, que ha tingut lloc a l’Institut Català de la Retina, el director general de TRAM Operadora, Joaquim Bestit, ha entregat al president de la fundació, el Dr. Ramón Martí, i a la vicepresidenta, la Dra. Rosa Maria Sust un total de 46 ulleres de visió i de sol que s’han estat recopilant fins ara entre les dues xarxes tramviàries. Tot el material òptic s’entregarà periòdicament a l’entitat perquè pugui ser reparat, reutilitzat o reciclat per construir-ne de nou.

  La Fundació Ramon Martí i Bonet duu a terme diferents accions solidàries amb l’objectiu principal d’informar i sensibilitzar sobre la precària situació de les persones amb malalties visuals que estan en risc d’exclusió social o que s’hi veuen abocades després de desenvolupar les malalties. L’entitat sense afany de lucre desenvolupa diferents programes arreu de Catalunya, Perú, Nicaragua, Índia, El Txad i Ucraïna.

  Més informació
 • Afectacions a les dues xarxes de TRAM per la Zurich Marató de Barcelona

  El Tramvia de Barcelona modificarà el servei de les dues xarxes tramviàries, el proper diumenge dia 11 de març, per la celebració de la Zurich Marató de Barcelona al seu pas per l’avinguda Diagonal i els carrers de Ciutat de Granada i de Pujades amb l’avinguda Meridiana.

  A Trambesòs, entre les 8.30 i les 13.45 hores, s’interromprà el servei de la totalitat de la línia T4. A partir de les 13.45 hores està previst que es recuperi el servei fins a la parada Glòries, i a partir de les 14.30 hores es preveu restablir el servei fins a Ciutadella - Vila Olímpica, un cop els organitzadors de la cursa la donin per finalitzada.


  Durant les afectacions en aquesta línia, TRAM reforçarà el servei de la línia T6 per facilitar els desplaçaments de la zona. Les freqüències de pas de la línia T5 es regirà per l’horari habitual.

  A Trambaix, entre les 8 i les 10.35 hores, quedarà suspès el tram entre les parades Francesc Macià i Pius XII.


  TRAM recorda que aquests horaris són aproximats i dependran, en tot cas, del desenvolupament de la Zurich Marató de Barcelona i la seva organització.

   

  Més informació
 • TRAM posa en marxa una campanya per un transport públic inclusiu el Dia Internacional de la Dona

  Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, TRAM i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) se sumen a la campanya de sensibilització impulsada per la UITP (Unió Internacional dels Transports Públics) i el World Bank Group a nivell internacional. La campanya denuncia la vulnerabilitat en que es troben les dones quan viatgen en transport públic sota el lema "Per un transport públic inclusiu: Il·luminem-lo!".

  La campanya de conscienciació, que reivindica "Transport públic per a mi, per a tu, per a tots", és el resultat d’un estudi que han realitzat les dues organitzacions internacionals, el qual mostra que el 80% de les dones tenen por de ser assetjades quan viatgen en el transport públic. L’estudi conclou que aquest és un dels principals reptes globals i que és urgent actuar i ajudar a oferir un entorn segur per a tothom.

  El Tramvia de Barcelona desplegarà la campanya amb la col·locació de cartells a l’interior de tots els tramvies de totes les línies del Trambaix i el Trambesòs, i a través dels diferents canals informatius, web i les xarxes socials. Entre els materials de difusió, també hi ha dos vídeos, de 20 i 45 segons que expliquen els motius de la campanya per assegurar un transport públic segur per a tothom. La campanya es realitzarà a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #PT4ME.

  Més informació
 • Afectacions al servei de la línia T4 de TRAM per la Mitja Marató de Barcelona

  El Tramvia de Barcelona modificarà el servei de la línia T4 de Trambesòs, el proper diumenge dia 11 de febrer, per la celebració de la Mitja Marató de Barcelona al seu pas per l’avinguda Meridiana i l’avinguda Diagonal.

  Entre les 7.45 i les 11.30 hores, s’interromprà el servei de la totalitat de la línia T4. Entre les 11.30 i les 12.10 hores està previst que es recuperi el servei entre les parades d’Estació de Sant Adrià i Glòries, i a partir de les 12.10 hores es preveu restablir el servei entre Glòries i Ciutadella | Vila Olímpica, un cop els organitzadors de la cursa la donin per finalitzada.

  Durant les afectacions en aquesta línia, TRAM reforçarà el servei de la línia T6 per facilitar els desplaçaments de la zona. La resta de línies de la xarxa tramviària, T5 a Trambesòs i T1, T2 i T3 a Trambaix, funcionaran en l’horari habitual.

  TRAM recorda que aquests horaris són aproximats i dependran, en tot cas, del desenvolupament de la Mitja Marató de Barcelona i la seva organització.

   

  Més informació
 • TRAM només utilitzarà energia verda subministrada per Endesa

  TRAM i Endesa han renovat el seu acord de subministrament garantint que l’energia serà 100% verda durant l’any 2018. Així, els tramvies, les instal·lacions, els vehicles elèctrics i els equipaments que depenen de TRAM rebran energia procedent exclusivament de fonts renovables.

  L’origen renovable de l’electricitat es garanteix, mitjançant una certificació oficial, que assegura que el consum energètic prové de fonts hidràuliques, plantes fotovoltaiques, energia geotèrmica i de cogeneració d’alta eficiència. Amb aquest acord, TRAM continua apostant pel medi ambient i l’eficiència energètica i buscant solucions de major sostenibilitat.

  En total, l’energia que TRAM necessita durant un any és d’uns 14 GWh (gigavats/hora), 4KWh/km, el que equival al consum anual d’unes 4.200 llars catalanes. A més, els motors dels tramvies generen energia quan frenen, energia que és aprofitada per altres tramvies, aconseguint així que el seu consum sigui encara més reduït.

  Així, en ser un vehicle amb tracció 100% elèctrica, el TRAM contribueix a la millora de la qualitat de vida de les persones, ja que qualsevol vehicle amb motor de combustió emet òxids de nitrogen (NOx) i partícules en suspensió (PM10), que són els principals contaminants amb afectació directa sobre la salut.

  La resposta als usuaris

  Segons l’Estudi de Satisfacció de Viatgers realitzat per TRAM durant el 2017, majoritàriament, davant la pregunta: "Quina és la principal raó per la qual vostè utilitza el transport públic?", els usuaris responen que el transport públic té un impacte positiu en el medi ambient. En general, els viatgers estan preocupats per la contaminació i la qualitat de l’aire de les ciutats (84,9%).

  El baix consum, l’aposta per la modernització i el baix impacte mediambiental són alguns dels motius pels quals un de cada cinc usuaris del Trambaix i el Trambesòs considera que el servei del TRAM és excel·lent i assegura que el seguirà utilitzant amb seguretat en futurs desplaçaments.

   

  Més informació
 • TRAM presenta una campanya per fomentar la mobilitat segura entre la bici i el Tramvia de Barcelona

   “Mobilitat segura entre la bici i el TRAM”, aquest és el lema de la nova campanya del Tramvia de Barcelona amb l’objectiu d’evitar situacions de risc i millorar la convivència entre els usuaris. Una campanya que parteix del convenciment que el tramvia i la bicicleta tenen molts punts en comú, relacionats amb la mobilitat, la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient.
   
  En els últims anys, el nombre d’usuaris de la bicicleta i altres ginys mecànics s’ha incrementat de manera considerable. Tot i que aquest increment és una gran notícia per a la sostenibilitat de les ciutats i per a la salut de les persones que practiquen la mobilitat activa, la relació dels usuaris de la bicicleta amb el TRAM presenta marges de millora, especialment pel que fa a la seguretat i la convivència.

  Els consells per evitar situacions de risc i millorar la convivència dels usuaris de les bicicletes es difondran mitjançant un vídeo i diferents materials informatius en què, entre d’altres, es recomana: anar sempre ben equipat; portar timbre i llums per a que et vegin; evitar fer maniobres sobtades i senyalitzar els girs i les aturades; accedir al tramvia pels passos habilitats; si el tramvia va molt ple, esperar el següent; parar atenció als vianants i respectar sempre els senyals de trànsit.

  Actuació amb educadors del BACC

  La campanya, pensada per facilitar la seguretat, la convivència i el civisme dels usuaris de les bicicletes en l’àmbit del Tramvia de Barcelona, es desenvoluparà durant un mes. Els dies 11, 14 i 16 de gener es realitzaran diverses actuacions de sensibilització, com ara: la presència d’educadors, membres de Bicicleta Club de Catalunya - BACC, que oferiran consells, material informatiu i braçalets fosforescents als ciclistes dels carrils bicis més propers a la xarxa de TRAM.

  Aquesta actuació comença avui a la plaça de Francesc Macià amb Diagonal, a la Zona Universitària (RACC), al carrer de Pujades amb Meridiana, a la rotonda del carrer de la Marina, a la rotonda del carrer de Llevant i a la plaça de les Glòries. Els educadors del BACC actuaran en aquests indrets, on recentment s’hi han habilitat nous carrils bici, avui dijous 11 gener, de 8 a 11 hores; el diumenge 14 gener, de 10.30 a 13.30 hores; i el dimarts 16 de gener, de 17.30 a 20.30 hores.

   

  Més informació
 • TRAM bat un nou rècord amb un milió de viatges més que el 2016

  El Tramvia de Barcelona ha transportat un total de 28 milions de viatgers el 2017, la xifra més alta des de l’entrada en servei del TRAM, un 4,26% més que l’any anterior. En concret, han viatjat 27.959.095 persones; 18,2 milions a Trambaix (amb un increment del 3,08%), i més de 9,7 milions a Trambesòs (amb un increment del 6,56%).


  Les dades obtingudes durant aquest darrer any, a més de mostrar que TRAM és a punt d’arribar als 28 milions de viatges, marquen una tendència a l’alça, tenint en compte que des del 2012 les validacions augmenten en més d’un milió anual.

  Des de la posada en funcionament de TRAM al 2004, més de 305,6 milions de viatgers han utilitzat el tramvia de Barcelona. La xarxa Trambaix, amb tres línies (T1, T2 i T3) i 29 parades, i una demanda superior, ha estat utilitzada per més de 210 milions de viatgers des de la seva posada en funcionament. La xarxa Trambesòs, també amb tres línies (T4, T5 i T6) i 27 parades, ha estat utilitzada per gairebé 97 milions de viatgers.


  La xarxa Trambaix va entrar en servei el 3 d’abril de 2004 i la xarxa Trambesòs ho va fer el 8 de maig del mateix any. El creixement del nombre de viatgers del tramvia de Barcelona ha estat constant des de la seva posada en funcionament, amb l’única excepció dels anys 2010 i 2012, període en què es va produir un estancament.

  Més informació
Subscriu-te al NEWSLETTER

Registra’t ara i rep totes les novetats TRAM!