Utilitzem cookies de tercers per millorar els nostres serveis. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Més informació

Català

PREMSA


Informa’t amb les notes de premsa

Coneix tot el que passa al TRAM. En aquest apartat trobaràs els nostres comunicats on expliquem les novetats i afectacions en el servei, els nostres projectes, les iniciatives més solidàries i tot el que és rellevant per al tramvia.

treballadora del TRAM Barcelona
Notes de premsa
Any:
 • 0
 • Afectacions al servei de la línia T4 de TRAM per la Mitja Marató de Barcelona

  El Tramvia de Barcelona modificarà el servei de la línia T4 de Trambesòs, el proper diumenge dia 10 de febrer, per la celebració de la Mitja Marató de Barcelona al seu pas per l’avinguda Meridiana i l’avinguda Diagonal.

  Entre les 7.45 i les 11.50 hores, s’interromprà el servei de la totalitat de la línia T4. Entre les 11.50 i les 12.20 hores està previst que es recuperi el servei entre les parades d’Estació de Sant Adrià i Glòries, i a partir de les 12.20 hores es preveu restablir el servei entre Glòries i Ciutadella | Vila Olímpica, un cop els organitzadors de la cursa la donin per finalitzada.

  TRAM recorda que aquests horaris són aproximats i dependran, en tot cas, del desenvolupament de la Mitja Marató de Barcelona i la seva organització.

  D’altra banda, les línies T5 i T6 es mantenen interrompudes en ambdues direccions entre les parades Glòries i Can Jaumandreu per les obres dels túnels de la plaça de les Glòries. El recorregut de l’autobús substitutori també es veurà alterat per la Mitja Marató i passarà a circular de Glòries a Can Jaumandreu per la Gran Via de les Corts Catalanes i de Can Jaumandreu a Glòries vorejarà la plaça de les Glòries pels carrers Independència, Aragó i Castillejos.

  La resta de línies de la xarxa tramviària, T1, T2 i T3 a Trambaix, funcionaran en l’horari habitual.

   

  Més informació
 • Tall en el servei de TRAM entre les estacions de Glòries i Can Jaumandreu, a causa de les obres dels Túnels de la Plaça de les Glòries

  Les obres dels túnels de la Plaça de les Glòries provocaran afectacions sobre el servei de TRAM a causa dels treballs que s’estan executant en aquest àmbit de la ciutat. Així, el 27 de gener, dia en què es duran a terme els treballs per habilitar Can Jaumandreu com a terminal provisional, el pas del tramvia quedarà interromput entre Glòries i Sant Martí de Provençals, i a partir del 28 de gener i fins a finals d’abril, el tall quedarà instaurat entre Glòries i Can Jaumandreu.

  Per tal de minimitzar les afectacions sobre els usuaris, l’Ajuntament de Barcelona, conjuntament amb l’Autoritat del Transport Metropolità i l’empresa TRAM, han treballat en l’elaboració i l’aplicació d’un Pla Alternatiu de Transport que permeti als usuaris del tramvia arribar a la seva destinació de la manera més fàcil i ràpida possible. El Pla inclou un servei de busos llançadora per cobrir el tram afectat.

  Obres en marxa

  Els treballs entre el carrer Badajoz i la Rambla de Poblenou segueixen el calendari previst i des del mes d’octubre, s’està executant el mur de pilons del costat mar i el mur de pantalles centrals. Per aquest motiu, tot el trànsit de la Gran Via es troba desplaçat al costat muntanya.

  L’avanç de l’execució dels pilons i les pantalles han permès executar les lloses del túnel entre els carrer Badajoz i Escultors Claperós i simultàniament s’està treballant en el desviament de serveis que travessen la Gran Via o discorren en la traça de les estructures a construir, com ara línies de Mitja Tensió d’ENDESA, Telefònica, Gas Natural i altres serveis.

  No obstant, a la fase d’obres que ara s’inicia, s’han d’executar els pilons del costat mar entre els carrers Llacuna i Sant Joan de Malta en una zona que està molt a prop de la catenària i de les vies del tramvia. Per dur a terme aquesta actuació es requereix la desconnexió elèctrica de la catenària que alimenta el servei de tramvia. L’operació de perforació per a pilots i execució de pantalles de bigues que formen i suporten la llosa de cobertura sobre el túnel requereix d’unes condicions de treball que garanteixin la seguretat i la qualitat de l’actuació. Per aquest motiu, s’ha de procedir al tall del servei de tramvia entre les parades Glòries i Can Jaumandreu durant 3 mesos, amb l’objectiu d’executar les obres amb garantia de qualitat i seguretat, eliminant-ne el risc d’incidents.

  Afectació a la xarxa de tramvia

  El tall de les vies de TRAM entre les parades de Glòries (Meridiana-sud) i Can Jaumandreu (Gran Via -Rambla del Poblenou) afectarà la circulació en ambdós sentits de les línies T5 i T6 de TRAM. La línia T4, que també dona servei a la parada de Glòries, no es veurà afectada i seguirà el seu trajecte entre Ciutadella|Vila Olímpica i l’Estació de Sant Adrià de la forma habitual.

  D’aquesta manera, les línies T5 i T6 del TRAM no prestaran servei a les estacions de Glòries i La Farinera i l’estació de Can Jaumandreu es convertirà en estació terminal per als tramvies que han de canviar de sentit, i que no podran continuar fins a Glòries. En dia feiner, el tall afectarà unes 4.900 usuaris del tramvia.

  Pla Alternatiu de Transport

  Per tal de minimitzar les afectacions, l’Ajuntament de Barcelona, l’Autoritat de Transport Metropolità i l’empresa TRAM han elaborat un Pla Alternatiu de Transport que inclou un servei de bus llançadora com alternativa per a la majoria de viatgers afectats així com el transbordament a peu entre les línies afectades i la línia T4.

  El recorregut i les parades dels busos serà el següent:

  Des de Glòries a La Farinera

  • Sortida des de l’estació de Glòries (cruïlla Meridiana-Encants carril bus plaça de les Glòries)
  • Carril bus plaça de les Glòries fins a cruïlla Diagonal
  • Circulació per la zona de vies del tramvia
  • Parada a l’andana sentit Besòs de l’estació de TRAM de La Farinera

  Des de La Farinera a Can Jaumandreu

  • Sortida des de l’estació de La Farinera
  • Carril lateral Gran Via fins a la Rambla del Poblenou
  • Parada a l’estació de Can Jaumandreu a la zona amb capacitat de dos carrils al lateral de la Gran Via/Rambla del Poblenou

  Des de Can Jaumandreu a Glòries

  • Sortida des de l’estació a la Rambla del Poblenou
  • Incorporació al lateral de la C-31/Gran Via fins al carrer Bilbao
  • Carrer Bilbao fins a gir al carrer Tànger
  • Carrer Tànger fins a Meridiana.
  • Gir a Meridiana i circulació fins la zona tancada a la circulació, per realitzar parada entre les estacions de Glòries de TRAM i Metro

  L’usuari validarà el seu bitllet dins de l’autobús com si accedís al tramvia. Les parades del tramvia sense servei mantindran les seves màquines dispensadores automàtiques de bitllets en funcionament.

  Així, els usuaris que hagin de desplaçar-se en aquest entorn i es vegin afectats per la interrupció del servei tindran les següents opcions:

  • Línia T4 de TRAM per als desplaçaments entre Glòries i les estacions de la línia T6 a l’entorn de Sant Adrià de Besòs.
  • Bus H12 i L2 de Metro per als desplaçaments entre Glòries i les estacions de la Gran Via i les estacions de la T5 de Sant Adrià de Besòs i Badalona.
  • Servei de bus alternatiu entre les estacions de Glòries, la Farinera i Can Jaumandreu.

  El dia 27 de gener, es procedirà a habilitar l’estació de Can Jaumandreu com a estació final de línia amb una sola andana operativa i això comportarà que durant tot el diumenge hi hagi un tall de servei des de Sant Martí de Provençals fins a Glòries. A partir del dia 28, i fins a finals d’abril, ja quedarà implantada l’afectació principal entre Glòries i Can Jaumandreu.

  Pla de comunicació

  Per oferir la màxima atenció als usuaris, es durà a terme un seguit d’actuacions per donar resposta a les necessitats d’informació dels viatgers. Així, a partir d’avui, un equip d’informadors començarà a donar informació a les parades afectades i ho continuarà fent durant la primera setmana del tall de servei. A partir del diumenge 27 de gener, el servei s’ampliarà a les estacions de Sant Martí de Provençals i Espronceda. S’han editat un total de 25 mil fulletons que es distribuiran a les parades i a les unitats de les línies afectades a partir d’avui.

  Paral·lelament, s’implantarà senyalització horitzontal i vertical perquè els viatgers trobin les indicacions relatives a l’afectació i els itineraris fins al servei de bus alternatiu o les estacions de transbordament de TRAM.

   

  Més informació
 • TRAM bat un nou rècord amb més d’un milió de viatges més que el 2017

  El Tramvia de Barcelona ha realitzat més de 29 milions de viatges el 2018, la xifra més alta des de l’entrada en servei del TRAM, un 4,03% més que l’any anterior. En concret, s’han fet 29.086.261 milions de viatges; 19.059.687 milions a Trambaix (amb un increment del 4,6%), i 10.026.574 milions a Trambesòs (amb un increment del 3%).

  Les dades obtingudes durant aquest darrer any, a més de mostrar que TRAM és a punt d’arribar als 30 milions de viatges, marquen una tendència a l’alça, tenint en compte que des del 2013 les validacions augmenten en més d’un milió anual.

  Des de la posada en funcionament de TRAM al 2004, més de 334.768.810 milions de viatgers han utilitzat el tramvia de Barcelona. La xarxa Trambaix, amb tres línies (T1, T2 i T3) i 29 parades ha estat utilitzada per més de 227 milions de viatgers des de la seva posada en funcionament. La xarxa Trambesòs, també amb tres línies (T4, T5 i T6) i 27 parades, ha estat utilitzada per més de 107 milions de viatgers.

  La xarxa Trambaix va entrar en servei el 3 d’abril de 2004 i la xarxa Trambesòs ho va fer el 8 de maig del mateix any. El creixement del nombre de viatges del Tramvia de Barcelona ha estat constant des de la seva posada en funcionament, amb l’única excepció dels anys 2010 i 2012.

   

  Més informació
Subscriu-te al NEWSLETTER

Registra’t ara i rep totes les novetats TRAM!