Utilitzem cookies de tercers per millorar els nostres serveis. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Més informació

Català

PREMSA


Informa’t amb les notes de premsa

Coneix tot el que passa al TRAM. En aquest apartat trobaràs els nostres comunicats on expliquem les novetats i afectacions en el servei, els nostres projectes, les iniciatives més solidàries i tot el que és rellevant per al tramvia.

treballadora del TRAM Barcelona
Notes de premsa
Any:
 • 0
 • 1
 • TRAM reforça la línia T4 per la Feria de Abril

   

  TRAM reforça el servei del Trambesòs, millorant les freqüències de pas dels combois, amb motiu de la Feria de Abril de Catalunya que es celebra des d’aquest divendres, 28 d’abril i fins el 7 de maig a la zona Fòrum. D’aquesta manera, un any més, TRAM adapta el seu servei a la demanda dels ciutadans que durant aquests dies podran apropar-se, des de qualsevol punt de Barcelona, a la Feria de Abril en transport públic.

  La millora de les freqüències afectarà a la línia T4 de la xarxa Trambesòs ja que aquesta línia compta amb la parada Fòrum que es troba al l’entrada del recinte. El reforç millorarà les freqüències de les nits dels caps de setmana i dels festius (28, 29, 30 d’abril i 1, 5, 6 i 7 de maig) entre les 21 h i les 24 h.

   

 • TRAM i l’ATM convoquen una nova edició de La TRAMa, el concurs en línia de relats col·lectius en català

  ·      Maite Carranza, David Cirici, Anna Manso, Care Santos i Jordi Sierra i Fabra són els escriptors que participen en la quarta edició de La TRAMA, amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes.

   

  TRAM i l’ATM convoquen una nova edició de La TRAMa, el concurs en línia de relats col·lectius en llengua catalana, amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes i el suport de Quatre Ratlles. Els usuaris del tramvia de Barcelona s’hi poden inscriure i esdevenir autors d’una narració col·lectiva, en la qual també hi participaran escriptors de renom, com ara: Maite Carranza, David Cirici, Anna Manso, Care Santos i Jordi Sierra i Fabra. Aquests cinc escriptors de la quarta edició de La TRAMa iniciaran un total de 15 relats a la xarxa que hauran de desenvolupar els usuaris de TRAM participants.

  L’organització del concurs de La TRAMa busca 150 persones lletraferides entre els usuaris del tramvia que vulguin participar en l’elaboració d’una història col·lectiva per escrit. Les inscripcions al concurs s’obren el proper dilluns 24 d’abril des del web de TRAM (www.tram.cat). El desenvolupament del concurs es realitzarà del 5 al 31 de maig, i per participar-hi només cal tenir més de 18 anys, escollir un dels relats i estar disponible i participar en línia.

  Aquesta quarta edició de La TRAMa s’inicia just amb la celebració de la diada de Sant Jordi del proper 23 d’abril, per a la qual el TRAM i la Institució de les Lletres Catalanes han realitzat una edició especial de targetes amb frases dels cinc autors participants. Aquest any, el TRAM celebra el dia del llibre i la rosa amb l’actuació d’uns actors disfressats de Sant Jordi i la princesa que interactuaran amb els viatgers, els quals podran fer-se una foto per pujar-la a xarxes socials i rebran una de les targetes literàries dels autors de La TRAMa.

   

   

 • TRAM dóna les gràcies als usuaris pel seu comportament cívic amb una campanya de vídeos enregistrats amb càmera oculta

   

  TRAM inicia una nova campanya de civisme amb el lema “Perquè tu ens importes, les persones primer”, en aquesta ocasió per donar les gràcies als usuaris que tenen un comportament cívic. La tercera edició de la campanya de civisme al tramvia de Barcelona dóna les gràcies a tots aquells usuaris que són cívics i cedeixen o reserven els seients a les persones que mereixen atenció especial. D’aquesta manera, la nova campanya de civisme pretén arribar a aquells usuaris que no són cívics, amb el suggeriment d’un canvi en la conducta incívica.

   

  Amb el lema “Gràcies per fer del tramvia un espai mes humà còmode i segur”, TRAM ha elaborat un missatge positiu per abordar les situacions d’incivisme al tramvia de Barcelona i, al mateix temps posar de manifest que la majoria d’usuaris són persones cíviques. El contingut de la campanya dóna les “gràcies per cedir el seient a les persones que més ho necessiten”. En aquest sentit, hi ha quatre grups de persones que requereixen una atenció especial durant els trajectes en tramvia, i en el transport públic en general: gent gran, dones embarassades, persones amb mobilitat reduïda i persones amb infants petits.

   

  Més informació
 • El servei de la línia T4 afectat per la mitja Marató

  El diumenge 12 de febrer, el servei de la línia T4 del Trambesòs es veurà afectat per la celebració de la mitja Marató de Barcelona al seu pas per l’avinguda Meridiana i l’avinguda Diagonal.

  Entre les 7:45 h i les 11:30 h, es suprimirà totalment el servei de la línia T4. Entre les 11:30 h i les 12:00 està previst que es recuperi el servei entre les parades d’Estació de Sant Adrià i Glòries i a partir de les 12:00 h es preveu restablir el servei entre Glòries i Ciutadella | Vila Olímpica, un cop els organitzadors de la cursa la donin per finalitzada.

 • TRAM amplia el servei d’hora punta A les línies T1, T2 i T3 a partir de l’1 de febrer

  TRAM modifica el servei de les línies T1, T2 i T3 de la xarxa Trambaix a partir de l’1 de febrer per millorar l’oferta de 17 a 20 hores, de dilluns a dijous feiners, amb l’adopció de freqüències d’hora punta, com les que hi ha actualment entre les 7 i 10 hores, passant de 5 a 4 minuts. El nou servei del Trambaix, que té com a objectiu l’adaptació de l’oferta del tramvia de Barcelona a la demanda, s’aplicarà tots els mesos de l’any a excepció del mes d’agost, mes en què s’elimina el servei de la línia T1, el qual quedarà cobert per la línia T2.

   

 • Nou rècord de viatgers a la xarxa del tramvia de Barcelona

  El tramvia de Barcelona ha transportat un total de 26,8 milions de viatgers el 2016, la xifra més alta des de l’entrada en servei del TRAM, un 5,5% més que l’any anterior. En concret, s’hi van transportar 17,7 milions de viatgers al Trambaix (amb un increment del 4%), i més de 9,1 milions al Trambesòs (amb un increment del 8,6%).

  Les dades obtingudes durant l’any passat, a més de mostrar que és la primera vegada que TRAM supera els 26 milions de viatgers anuals, marquen una tendència a l’alça, si es té en compte que des del mes d’octubre s’han consolidat els 100.000 viatgers en dia feiner.
  En els gairebé 13 anys de servei del TRAM, més de 277 milions de viatgers han utilitzat el tramvia de Barcelona. La xarxa Trambaix, amb tres línies (T1, T2 i T3) i 29 parades, i una demanda superior, ha estat utilitzada per més de 190 milions de viatgers des de la seva posada en funcionament. La xarxa Trambesòs, també amb tres línies (T4, T5 i T6) i 27 parades, ha estat utilitzada per més de 87 milions de viatgers.
  La xarxa Trambaix va entrar en servei el 3 d’abril de 2004 i la xarxa Trambesòs ho va fer el 8 de maig del mateix any. El creixement del nombre de viatgers del tramvia de Barcelona ha estat constant des de la seva posada en funcionament, amb l’única excepció dels anys 2010 i 2012, període en què es va produir un estancament.

  Més informació
Subscriu-te al NEWSLETTER

Registra’t ara i rep totes les novetats TRAM!