Utilitzem cookies de tercers per millorar els nostres serveis. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Més informació

Català

NOTICIES


T'informem de tot el que passa.

 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 29/06/2016
  Un concert d’òpera dins d’un tramvia

  Els Amics del Liceu, amb motiu de la celebració del Dia Europeu de l’Òpera va organitzar una sèrie de recitals lírics en diferents espais de la ciutat de Barcelona.

  Un dels escenaris va ser l’interior d’un tramvia de la línia T1 on va tenir lloc un concert de veu i guitarra. Amb aquesta iniciativa, els organitzadors volen difondre i apropar l’òpera als ciutadans.

  Els usuaris que entraven al tramvia es van mostrar gratament sorpresos amb aquest concert i van arribar al seu destí amb un somriure als llavis.

   

  Concert d’òpera al TRAM
 • 29/06/2016
  La Ruta de l’ELA

  El 19 de juny va tenir lloc a Sant Adrià de Besòs la primera Ruta Solidària de l’ELA (l’Esclerosi Lateral Amiotròfica), una malaltia degenerativa que afecta les neurones motores del cervell i de la medul·la espinal

  TRAM s’hi ha implicat i ha estat un dels patrocinadors d’aquesta iniciativa engegada per un treballador de l’empresa.
  La Ruta va consistir en una cursa de 10 km i una caminada de 5 km per llocs emblemàtics de Sant Adrià i amb ella es va voler donar a conèixer la malaltia i recaptar fons per a la recerca de l’ELA.

  Ruta ELA
 • 29/06/2016
  Un tramvia "petit" al Fòrum

  La Guàrdia Urbana de Barcelona va celebrar un any més la jornada de cloenda de les activitats educatives a l’esplanada del Fòrum. Una de les activitats que podien fer els nens i nenes dels col·legis convidats va ser pujar dalt d’una maqueta del tramvia de Barcelona.

  Es tracta d’una jornada interactiva en la que les entitats i empreses que realitzen activitats educatives van ser convidades. Aquest any, la jornada portava per títol “L’espai dels nens” i representa el tancament del curs del programa d’Educació per la Mobilitat Segura, dirigida a tots els centres educatius de primària (de 6 a 12 anys) de la ciutat de Barcelona.

  Enguany, TRAM va portar una maqueta del tramvia de Barcelona, cedida pels Amics del Ferrocarril de Cornellà de Llobregat, i els nens i nenes van poder pujar per torns dalt del “petit TRAM”.

   

  Un tramvia petit al Fòrum
 • 29/06/2016
  La línia T4 transporta un 25% més de viatgers durant el Primavera Sound

  La línia T4 del tramvia va ser utilitzada per més de 155.000 persones durant els dies que es va celebrar el festival de música Primavera Sound, de l’1 al 5 de juny a la zona Fòrum de Barcelona. Aquesta xifra representa un augment del 25% de les validacions respecte a les validacions mitjanes obtingudes entre un dimecres i un diumenge d’una setmana tipus.

   

  Aquesta línia ha obtingut més de 31.000 validacions respecte el promig de maig i gairebé 22.000 validacions més respecte el Primavera Sound de l’any passat (un 16,5% més). A més, divendres 3 de juny es van assolir els 39.000 viatgers, que representa un record absolut respecte a les validacions mitjanes d’un dia feiner des de l’inici de la xarxa Trambesòs

  Per franges horàries, els increments de validacions més importants es van donar a la franja d’entre les 17 h i les 21 h, seguida de les franges de matinada

  Des de dijous 2 i fins diumenge 5, els tramvies de la línia T4 van circular de manera ininterrompuda durant les 3 nits i, a la sortida dels concerts més rellevants, hi va haver tramvies dobles en servei per facilitar la mobilitat a les hores en què l’oferta de transport públic és menor.

   

 • 29/06/2016
  El transport públic més ben valorat

  L’Autoritat del Transport Metropolità ha publicat els resultat de la EMEF 2015, l’Enquesta de Mobilitat en Dia Feiner, en la que, un any més, el tramvia és el mitjà de transport més ben valorat. La nota global és d’un 7,7 i per primera vegada,la valoració del tramvia és superior a la del vehicle privat.

   

  L’Autoritat del Transport Metropolità ha publicat els resultat de la EMEF 2015, l’Enquesta de Mobilitat en Dia Feiner, en la que, un any més, el tramvia és el mitjà de transport més ben valorat. La nota global és d’un 7,7 i per primera vegada,la valoració del tramvia és superior a la del vehicle privat.

  EMEF
 • 29/06/2016
  Els usuaris parlen amb els directors i directores del TRAM

  Fa unes setmanes es va tornar a realitzar la tercera edició de la campanya “Vull  parlar amb la persona responsable” gràcies a la qual els directors del TRAM surten al carrer per atendre les peticions, els suggeriments, les preguntes i les queixes dels usuaris.

  Dos equips, un de matí i un altre de tarda, van estar a la parada de Glòries i a la parada de Francesc Macià parlant amb els viatgers per tal de recollir les opinions i les necessitats reals dels usuaris.

  Hi va ser el director general, el director gerent, el director d’operacions, el director de manteniment, el director administratiu i de recursos humans, la directora de màrqueting i la directora de comunicació entre d’altres.

  Es van atendre un total de 284 peticions. La majoria d’usuaris va explicar que creien que el servei era bo i que no millorarien res i els suggeriments més recurrents van fer referència a la millora de les freqüències de pas, ampliació del recorregut, millora de la seguretat i de la informació al viatger.

   

  Vull parlar amb el Responsable
 • 29/06/2016
  Comença la campanya "De ruta amb el TRAM" al Baix Llobregat

  Coneixeu la multitud d’opcions d’oci que hi ha al Baix Llobregat i molt a prop d’una parada del tramvia? No? Doncs si entreu a www.rutadeltram.cat trobareu un munt de propostes d’activitats, visites i restaurants i amb descomptes i promocions especials

  Ja ha començat la tercera edició d’aquesta campanya i fa uns dies es va formalitzar amb la signatura del conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat,TRAM, l’ajuntament d’Esplugues de Llobregat, l’ajuntament de Cornellà de Llobregat, l’ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, l’ajuntament de Sant Joan Despí i l’ajuntament de Sant Just Desvern.

  En tots aquests municipis i molt a prop d’una parada del tramvia hi trobareu un munt de propostes per visitar llocs emblemàtics com l’obra modernista de Jujol a Sant Joan Despí, l’antiga fàbrica de ceràmica "La Rajoleta" a Esplugues de Llobregat o el Museu Agbar de les Aigües a Cornellà. Visites que es poden combinar amb una variada oferta gastronòmica i amb descomptes especials a un munt de restaurants. Per beneficiar-se dels descomptes, només cal accedir al web www.rutadeltram.cat , seleccionar la promoció desitjada i introduir un compte de correu electrònic. Quan la promoció estigui activada, es pot imprimir o mostrar des d’un dispositiu mòbil als establiments i aquests aplicaran directament el descompte.

   

  De ruta amb el TRAM
 • 16/05/2016
  Els tramvies de Barcelona tenen molts accidents?

   

  A principis del mes de maig, un diari recollia les dades d’accidents anuals del tramvia, incloses en una resposta parlamentària plantejada pel Partit Popular (podeu veure la notícia a l’enllaç adjunt). Així, es feia públic que l’any 2015 les dues xarxes de tramvies van tenir un total de 47 accidents, 26 a les línies T1, T2 i T3 del Trambaix i 21 a les línies T4, T5 i T6 del Trambesòs. 18 persones van resultar ferides de diferent consideració.

  Però això què vol dir? És un número molt elevat?

   

   

   

  El 2015 les dues xarxes de tramvies de Barcelona van tenir un total de 47 accidents, 26 a les línies del Trambaix i 21 a les línies del Trambesòs. Aquestes xifres, són molt elevades?

  En primer lloc, aquests 47 accidents inclouen tot tipus d’incident, des de l’accident amb ferits greus fins a accidents sense conseqüències. D’altra banda, els tramvies de Barcelona recorren cada any un total de 2,57 milions de quilòmetres. Són doncs moltíssims quilòmetres. Si dividim el número total d’accidents de l’any 2015 (47 accidents) per la xifra de quilòmetres/any el resultat és que cada any el TRAM te 18 accidents per milió de quilòmetres l’any 2015.

  Són ratios molt baixos d’accidents, molt més baixos que els dels turismes, motocicletes i altres modes de transport públic que circulen per superfície. A més, estudis de la UITP, que analitzen diferents xarxes de tramvies de tot el món i de característiques similars a les de Barcelona, conclouen que la mitjana d’accidents per milió de quilòmetres/any se situa al voltant dels 25 accidents per milió de quilòmetres / any, per sobre dels 18 dels tramvies de Barcelona.

   

 • 16/05/2016
  El tramvia aconsegueix el segell de qualitat per les activitats educatives

  El TRAM ha aconseguit el segell de qualitat de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat de Barcelona per les activitats que desenvolupa a través del Servei Educatiu TRAMeduca. Aquest segell de qualitat forma part del projecte d’acreditació de les activitats educatives que impulsa l’ICE i el Consell de Coordinació Pedagògica de l’Ajuntament de Barcelona

   

  TRAMeduca, el programa educatiu del TRAM ha aconseguit fa poques setmanes, el segell de qualitat de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat de Barcelona. El segell forma part d’un projecte impulsat per l’ICE i el Consell de Coordinació Pedagògica de l’Ajuntament de Barcelona.

  Aquest projecte es va iniciar el febrer de 2015, com a conseqüència del conveni signat entre l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) i l’ICE de la Universitat de Barcelona, amb l’objectiu d’analitzar les bones pràctiques existents, oferir elements de millora i, en definitiva, contribuir a optimitzar l’oferta educativa a Barcelona.

  L’informe final del procés d’acreditació, elaborat per l’IMEB, destaca l’interès, la dedicació i la professionalitat amb què es treballa des del Servei Educatiu TRAMeduca. El mateix informe destaca la qualitat de l’oferta educativa que es realitza des del tramvia, així com la concreció pedagògica per a les escoles, instituts i cicles formatius.

  Des del TRAM s’impulsen diferents programes per treballar la mobilitat, el civisme i el medi ambient dins l’entorn escolar, ja que els estudiants representen una part considerable dels clients del transport públic, i amb l’objectiu d’afavorir les actituds responsables i construir una societat més democràtica, cívica i respectuosa amb el medi ambient.

  Amb aquests motius, el TRAM ofereix a tots els centres educatius que ho sol•liciten la possibilitat de participar en activitats educatives que treballen aquestes temàtiques a través del Servei Educatiu TRAMeduca, de manera presencial o a través dels recursos en línia, amb activitats per a escolars i també per a gent gran.

  Els continguts de programa TRAMeduca s’emmarquen dins de la mobilitat, el civisme, la seguretat i la sostenibilitat; fent una especial èmfasi en les actituds en el desplaçament en tramvia. Les activitats educatives es van iniciar el curs 2007-2008 i, des de llavors, el número de visites i alumnes que han passat pel programa ha anat augmentant.

   

 • 16/05/2016
  Tu ens importes, nova edició de la campanya de civisme i seguretat

  A mitjans d’abril, vam realitzar una nova edició de la campanya de civisme i seguretat “Tu ens importes” amb un punt d’originalitat gràcies a unes coreografies d’street dance que van ajudar a difondre els 5 missatges escollits. TRAM i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) llançaven una nova campanya que ha volgut conscienciar els usuaris sobre la importància de tenir una actitud cívica.

   

  La campanya “Tu ens importes” es va presentar el 12 d’abril a la parada de Francesc Macià on la companyia Kulbik Dance va realitzar una actuació d’street dance en directe escenificant els cinc punts sobre els que gira la campanya. Aquests punts són la necessitat d’agafar-se a les barres de seguretat si es viatja dempeus; de cedir els seients reservats a les persones que els necessitin; d’usar les portes dobles; de validar el bitllet en entrar al tramvia, i de no distreure’s amb el mòbil quan es creuen les vies.

  La campanya s’ha difós a través de vídeos a les pantalles interiors dels tramvies, amb imatges als salvapantalles de les màquines de venda de bitllets de les parades, als canals digitals del TRAM, en cartells a les parades i de falques de ràdio a les principals emissores de Catalunya. També hi ha hagut educadors socials fent d’agents cívics i explicant la campanya.

  Els conductors del tramvia i els propis sistemes de seguretat eviten molts accidents però segueix sent necessària la col•laboració dels usuaris: una bona actitud cívica és la millor prevenció. La majoria d’accidents es produeixen per distracció dels vianants o per imprudències dels conductors de vehicles privats.

  Amb “Tu ens importes” es busca fer reflexionar sobre la necessitat de mantenir un comportament cívic i solidari, tant als combois com a les parades, tot seguint la línia del compromís en la millora constant del servei.

  Més informació a www.tram.cat/tuensimportes

   

 • 16/05/2016
  Servei ininterromput pel Primavera Sound

  Del 2 al 4 de juny, la línea T4 de Trambesòs circularà tota la nit amb freqüències de 20 minuts per tal de fer front a la demanda de viatgers que hi haurà pel Primavera Sound que, un any més, es celebra a la zona Fòrum.

   

  El 2 de juny torna a Barcelona el Primavera Sound, el festival urbà de música més rellevant del sud d’Europa. Per fer front a la mobilitat de les persones que hi assistiràn, TRAM ha arribat a un acord de col·laboració amb els seus promotors i el 2, 3 i 4 de juny, la línia T4 circularà tota la nit amb una freqüència de 20 minuts. A més, el 2 i 3 de juny també hi haurà tramvies dobles extres per reforçar puntualment les sortides dels concerts.

  El Parc del Fòrum és l’escenari, un any més, dels concerts del Primavera Sound que comencen a la tarda i acaben de matinada. Amb aquesta acord de col·laboració, TRAM reforça el seu compromís amb la mobilitat dels ciutadans i amb la ciutat de Barcelona.

   

 • 16/05/2016
  Torna la campanya "Vull parlar amb la persona responsable"

  Aquest mes de maig, concretament el dia 18, els directors de TRAM surten dels seus despatxos per escoltar i resoldre les consultes dels usuaris del tramvia a les parades de Glòries i Francesc Macià. Amb el lema “Vull parlar amb la persona responsable”, aquesta iniciativa – que es realitza per tercera vegada- serveix per copsar l’opinió i les necessitats reals dels viatgers i, al mateix temps, apropar els responsables de l’empresa als usuaris del tramvia.

   

  El dia 18 de maig els directors del TRAM – des del director general fins a diferents directors de departament- estaran a la parada de Glòries i de Francesc Macià per parlar amb els usuaris. Totes les persones que ho desitgin podran plantejar els seus dubtes, suggeriments o queixes als directors de l’empresa.

  Després d’edicions anteriors, aquest any es consolida l’acció com a un referent dins del sector del transport públic i TRAM, d’aquesta manera, segueix donant molta importància a les queixes i suggeriments dels seus clients per tal de millorar el servei amb la participació d’aquests.

  El 2013 168 usuaris van parlar amb els responsables de Trambesòs i 208 a Trambaix. El 52,28% de les peticions van ser sobre: la freqüènca (14,32%), el recorregut i el sistema integrat (13,67%), la seguretat i l’ampliació del personal (12,15%) i el títols, màquines expenedores i validadores (12,15%).

  El 2014, per la seva banda, es van entrevistar 221 viatgers amb els responsables a Trambesòs i 173 a Trambaix. El 51,3% de les peticions giraven entorn: la freqüència (18,2%), el recorregut, horari i sistema integrat (15%), els títols, màquines expenedores i validadores (10,3%) i la seguretat i l’ampliació del personal (7,9%).

   

 • 22/07/2015
  Dels més petits als més grans

   

  El passat mes de juny TRAM ha participat en dos esdeveniments que ens agraden molt. Per una banda, del 4 al 7 de juny, va tenir lloc la 17a edició del Saló de la Gent Gran de Catalunya a les Drassanes Reials de Barcelona on hi va haver un estand del TRAM amb informació adreçada als majors de 65 anys, explicant les visites que realitzem a les nostres instal·lacions: el nostre TRAM.

   

   

  I el juny també participàvem en l’acte de cloenda de les activitats educatives de la guàrdia urbana de Barcelona, a l’esplanada del Fòrum. Un munt de nens i nenes d’educació primària van passar el dia gaudint dels tallers especialment pensats per aquell dia. TRAM va fer un taller d’imants que va ser tot un èxit.

   

 • 22/07/2015
  Un TRAMPerich molt especial

  A l’abril va tenir lloc la 17ª edició dels premis Gat Perich i guanyadors i participants van arribar a la seu d’RBA –on es celebrava el lliurament de premis- en un tramvia especial, el TRAMPerich

   

   

  Els guanyadors d’aquesta edició han estat el dibuixant Willem de la revista Charlie Hebdó i l’humorista el Gran Wyoming que, juntament amb un centenar de persones van arribar a Port Fòrum en golondrina. Des d’allà, van anar a les cotxeres del tramvia de Sant Adrià de Besòs i després van anar en TRAM fins a la seu de RBA. Tot un honor!

   

 • 22/07/2015
  De ruta amb el TRAM

   

  Una platja deserta, un viatge a l’altra punta del món, un creuer pel Mediterrani. Tots tenim ganes de descobrir noves rutes i sovint creiem que necessitem molts diners i molt temps per realitzar-les. Això ja no és necessàriament així gràcies al TRAM i al Consorci de Turisme del Baix Llobregat perquè viatjant en tramvia pots descobrir museus, llocs emblemàtics i alhora gaudir de la gastronomia. A més, tot això amb uns preus molt especials.

   

   

  Aquesta campanya de promoció de la comarca del Baix Llobregat també compta amb la col·laboració dels ajuntaments d’Esplugues, Cornellà, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Sant Feliu i amb ella es pretén que els visitants descobreixin tots els atractius turístics d’aquests cinc municipis per on circula el TRAM (línies T1, T2 i T3). Es poden trobar des dels itineraris modernistes, museus, parcs i jardins, restaurants fins a llocs emblemàtics i amb descomptes i promocions. Per beneficiar-se dels descomptes, les persones usuàries han d’accedir al web www.rutadeltram.cat, seleccionar la promoció que desitgen i introduir el seu correu electrònic.

  Amb el TRAM, fer turisme en família pel Baix Llobregat és fàcil, divertit i econòmic.

 • 22/07/2015
  Record de viatgers durant el primer semestre del 2015

  El primer semestre de l’any 2015 el TRAM ha assolit el seu rècord de viatgers des de la seva entrada en servei l’any 2004. Concretament, de gener a juny, el tramvia ha transportat 12.799.852 viatgers, 8.604.030 a les línies T1, T2 i T3 de la xarxa Trambaix i 4.195.822 a les línies T4, T5 i T6 de la xarxa Trambesòs.

  En aquests 11 anys de servei, més de 237 milions de viatgers han utilitzat el TRAM

 • 22/07/2015
  El TRAM torna a ser el transport públic més ben valorat

  Estem d’enhorabona perquè el tramvia torna a rebre la puntuació més alta, un 7,5, de tots els transport públics. Així ho indica la darrera Enquesta de Mobilitat en Dia Feiner (EMEF) realitzada per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). El segueixen FGC, el taxi, el metro i el bus urbà i en primer lloc, la preferència dels usuaris enquestats és,  els desplaçaments a peu, amb un 8,4, la bici, la moto i el cotxe.

  L’EMEF, que estudia la mobilitat de tot el territori català, també posa de manifest que l’any 2014 va haver un augment dels desplaçaments del transport públic, especialment els efectuats en modes ferroviaris. Concretament, l’augment va ser del 4,8%.

  Caminar és la manera més habitual de moure’s entre els catalans (ho fa un 45,6%), seguit del cotxe (amb un 30,8%).

  En total, l’any passat es van realitzar 17.379.886 desplaçaments en dia feiner.

  Des de TRAM continuarem treballant per continuar sent el transport públic més ben valorat i per no perdre la confiança dels nostres usuaris.

 • 07/04/2015
  Modificacions al Trambesòs

  A partir del 7 d’abril, la parada Central Tèrmica, de les línies T4 i T6 passa a dir-se Port Fòrum. Aquest canvi és degut a una petició que l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs va fer a l’ATM i que aquesta va aprovar en Consell d’Administració.

  D’altra banda, es modifiquen les freqüències de pas de les línies T4, T5 i T6 els dies feiners. D’aquesta manera, es canvien els horaris per adaptar les freqüències de les tres línies a la demanda de viatgers actual.

  Així, la T4 tindrà més tramvies circulant entre les 10 h i les 13 h i la línia T5 tindrà millor freqüència de pas durant la major part del dia, entre les 7 h i les 21 h. Per contra, la línia T6, amb menys viatgers, adapta la seva freqüència i hi circularan menys tramvies.

 • 01/04/2015
  Tu ens importes

   

  La seguretat és un objectiu primordial pel TRAM. Per aquest motiu, aquest mes d’abril llancem una campanya que porta per títol “Tu ens importes” en la que pretenem fer reflexionar als viatgers del tramvia i als ciutadans en general sobre la importància de respectar les normes de seguretat.

   

   

   

  La campanya també aprofita per explicar temes propis de l’operació, com per què els conductors no poden esperar sempre a les persones que estan arribant a l’andana per agafar el tramvia o recomanacions com les de revisar, abans d’entrar al tramvia, que el títol de transport és el correcte i està en bon estat.

  En definitiva, aquesta primavera és un bon moment per fer evident l’interès que tenim per millorar el servei tenint molt present la seguretat i el civisme.

  Per això hem fet aquest vídeo amb imatges reals on es veu com certs comportaments suposen un autèntic risc

  Info campanya

  Vídeo campanya

   

   

   

 • 01/04/2015
  Us presentem l’Hector, tècnic de manteniment de TRAM

   

  L’Hector acaba d’incorporar-se a la plantilla de TRAM com a tècnic de manteniment. Va entrar el 2 de març i tot i ser “el nou”, és un vell conegut per a molts. Prové d’una empresa que coneix molt be TRAM perquè abans l’Hector treballava a l’empresa responsable del manteniment dels semàfors del tramvia, on hi va treballar durant 26 anys. Assegura estar il·lusionat amb aquest canvi de feina i amb ganes d’aportar els seus coneixements i poder ajudar a que tot funcioni una mica millor.

   

   

   

  Per què, després de 26 anys treballant a ETRA, decideixes venir al TRAM?

  A la meva anterior feina vaig començar com a aprenent, gairebé amb un tornavís, i he passat per diferents llocs. Després de tants anys i a la meva edat, 43 anys, o canviava ara o em veia fent el mateix sempre. A més, jo tenia tractes diaris amb TRAM i sabia com funcionava, sabia que era una bona empresa. Era l’oportunitat d’un canvi a millor

  I, tot i que portes poc temps, què tal el canvi?

  De moment molt be. Estic content. Encara m’estic posant al dia dels procediments propis de l’empresa, però be. La feina m’agrada i està molt relacionada amb els meus coneixements i també estic molt content dels companys. A molts ja els coneixia, o sigui que jugo una mica amb avantatge.

  Explica’ns en què consisteix la teva feina

  Porto la gestió del manteniment de semàfors i videovigilància. El tècnic de manteniment de TRAM s’encarrega de gestionar les incidències diàries amb les empreses subcontractades que intervenen en el manteniment del tramvia. Soc l’enllaç amb aquestes empreses.

  Què creus que pot aportar la teva experiència laboral al TRAM?

  Crec que aquí els meus coneixements de semàfors poden ajudar a solucionar els problemes i a fer que les coses funcionin una mica millor.

  Quin repte més tens ara mateix a la feina?

  A Trambaix hi ha algunes balises, d’alguns tramvies i d’algunes cruïlles, que fallen. Això fa que de vegades els tramvies no siguin detectats i, per tant, el semàfor no li dóna pas.

  Què esteu fent des de manteniment?

  Estem estudiant juntament amb Alstom què passa amb les balises d’alguns tramvies. Estem recopilant informació, estem fent medicions de laboratori i a camp, ens reunirem amb l’empresa fabricant de les balises i també estem parlant amb ETRA, que està revisant els reguladors. Hi estem a sobre.

  Content?

  Sí. Molt. La feina m’agrada i treballar al TRAM és una bona oportunitat i un repte alhora. A més, tinc un horari flexible que em permet conciliar la feina amb la família

   

 • 01/04/2015
  Substituïm els vehicles de combustió per vehicles elèctrics

  TRAM ha canviat els vehicles de gasoil que els inspectors utilitzen en cas de necessitar desplaçar-se on pugui haver una incidència per vehicles 100% elèctrics i, per tant, sense emissions contaminants. A més, les dues cotxeres - a Sant Joan Despí i a Sant Adrià de Besòs- disposen d’un punt de recàrrega cadascuna on aquests vehicles carreguen les seves bateries.

  Amb aquesta adquisició, TRAM reforça el seu compromís amb el mediambient i contribueix al desenvolupament sostenible de les ciutats.

  El model escollit és una furgoneta Nissan e-NV200, 100% elèctrica fabricada a l’estat espanyol que elimina els gasos de combustió i redueix la despersa en combustible entre 3 i 4 vegades, situant el cost entre 1 i 2 euros per cada 100 quilòmetres

 • 01/04/2015
  Wifi gratuït al TRAM en 5 unitats

  Fins a l’octubre, 5 tramvies de les línies T1, T2 i T3 tindran wifi pels seus viatgers gràcies a un acord amb les empreses Intel, Fon i ADmira.Aquest servei de Fon Wifi for Business es va iniciar la setmana en la què es celebrava el Mobile World Congress.

  Un cop finalitzat el període de prova i en funció del seu èxit (número d’usuaris que s’hagin connectat durant aquest temps al wifi en el TRAM) es valorarà la possibilitat d’instal·lar el servei de wifi a les 36 unitats restants, convertint-se en el primer operador ferroviari de la Regió Metropolitana de Barcelona que disposa de wifi gratuït dins dels seus vehicles.

  L’any 2008 TRAM ja va liderar una prova pilot també en 5 unitats. En aquell moment, l’ús d’smartphones no estava tan estès com en l’actualitat i, com el nombre d’usuaris que van utilitzar aquest servei va ser molt baix, no es va instal·lar a la resta d’unitats.

  Fon, Intel i ADmira, són les empreses que han ajudat a fer realitat aquesta prova wifi gratuït al TRAM. Totes tres empreses són líders en el sector tecnològic i de la telefonia.

 • 01/04/2015
  Record de viatgers durant el 2014

  L’any passat, el tramvia de Barcelona va transportar 24 milions i mig de viatgers, la xifra més alta des de l’entrada en servei del TRAM ara fa 10 anys. Concretament, entre gener i desembre de l’any passat, el TRAM va transportar 24.493.598 viatgers: 16.343.101 al Trambaix i 8.150.497 al Trambesòs i va tornar a ser, un any més, el mode de transport públic més ben valorat, segons les darreres enquestes de l’ATM

  En aquests 10 anys de servei, més de 225 milions de viatgers han utilitzat el TRAM. La xarxa Trambaix ha estat utilitzada per més de 155 milions de viatgers i té una demanda superior a la xarxa Trambesòs. Aquesta última ha estat utilitzada per més de 70 milions de viatgers.

  Moltes gràcies a tots per la confiança. Seguim treballant per oferir un bon servei

Subscriu-te al NEWSLETTER

Registra’t ara i rep totes les novetats TRAM!