Utilitzem cookies de tercers per millorar els nostres serveis. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Més informació

Català

ENTREVISTES


Adrià Selva · Educador de TRAMeduca

Des de quant ets educador al TRAM?

Doncs fa exactament dos anys i dos mesos.

Quina activitat educativa tens més per la mà?

Personalment, m’agrada treballar amb adolescents, i les dues activitats que tenim per l’ESO i batxillerats són les més "canyeras" en continguts, així que direm que tant l’Energia del Tram com el "I tu què en penses?" són les meves preferides.

Quines edats tenen els destinataris de les activitats educatives del TRAM?

Totes! Tant pot ser que vinguin a fer el "MIRA EL TRAM" nens/es d’escoles bressol o educació infantil, de 2 a 6 anyets, com de primària el "Coneix el TRAM" amb alumnes d’entre 7 i 13 anys. Com he dit, també hi ha dues activitats per ESO, cicles formatius o batxillerats... però  això no acaba aquí, també ve gent gran (normalment majors de 65) amb el "Nostre TRAM".

Qui estan més atents a les teves explicacions, els més menuts o la gent gran?

Cada grup és un món, hem tingut grups de primària motivadíssims, un grup d’adolescents d’Olot amb unes ganes d’aprendre extraordinàries, o grups de cicles formatius d’electricitat que ja hi volien treballar l’endemà mateix... depèn molt del grup, però no és difícil mantenir el grup atent amb les activitats ben planificades.

Recordes la pregunta més estranya que t’hagin fet durant aquests anys sobre el tramvia?

Si, era un grup de primària, estàvem parlant dels tipus de títols que poden fer servir per validar al TRAM, i em pregunta una nena si la targeta rosa era nomes per les nenes. I també, un grup de la ESO a qui els explicàvem els pantògrafs i les catenàries, i aixeca un noi el braç i em demana que li repeteixi la definició de "les canàries"

També has participat en les campanyes cíviques, ajudant a difondre els missatges entre els usuaris. Creus que els viatgers reben be aquest tipus de campanya? Tens alguna anècdota que vulguis compartir?

En general els usuaris agraeixen veure algú provinent del TRAM amb ganes de facilitar-los el servei, hi ha alguns que a primera hora no tenen massa ànims d’escoltar-te...

D’anècdota em quedaria amb que la gent hem reconeix de les imatges que es passen a les pantalles del tramvia sobre les activitats. Alguns es queden mirant i diuen, però si ets tu!

Després de tant temps explicant el funcionament del tramvia, et deus haver convertit en tot un expert. Podries dir-nos alguna cosa del tramvia que no sabies abans de treballar al TRAM i que et va sorprendre?

Home, experts són tots els treballadors que ens van formar al seu dia, però de curiositats que desconeixia, sobretot em quedo amb “l’home mort”, l’ús de la sorra, i el perquè de posar gespa!

Acaba la frase: viatjar en tramvia és ...

Eficient, còmode, ràpid.. però des de fa dos anys, és quelcom més.. em sento viatjant entre companys i com a casa.

 

 

 Tornar
Subscriu-te al NEWSLETTER

Registra’t ara i rep totes les novetats TRAM!